יולי 2019
example
תוארי כבוד הוענקו לדמויות ציבוריות מובילות  ולחוקרים פורצי דרך
כמדי שנה העניקה אוניברסיטת תל אביב תוארי דוקטור לשם כבוד, תוארי עמית לשם כבוד, אותות ומדליות לשורת דמויות ציבוריות מובילות, חוקרים פורצי דרך ומנהיגים מעוררי השראה מהארץ ומהעולם. הטקס החגיגי נערך ב-16 במאי במסגרת שבוע חבר הנאמנים של האוניברסיטה.
 
בין מקבלי תואר דוקטור לשם כבוד הייתה ד"ר ג'נט ילן, שכיהנה כיו"ר הבנק המרכזי של ארה"ב בשנים 2018-2014. התואר הוענק לה לאות הוקרה על מנהיגותה בייצוב כלכלת ארה"ב ובהשבת הצמיחה לאחר המשבר הגדול, ועל תרומתה להתאוששות המערכת הכלכלית הגלובלית.
בנאום תודה שנשאה בשם מקבלי תוארי דוקטור לשם כבוד, עמדה ד"ר ילן על החוב אשר חבה האנושות לאוניברסיטאות. "במאה השנים האחרונות השיגה האנושות שליטה באיתני הטבע", אמרה ד"ר ילן, "והתרומה של האוניברסיטאות חיונית להישג הזה. אחת התוצאות היא העלייה בתוחלת החיים. כך, תוחלת החיים של מי שנולד כיום גבוהה ב-20 שנה בהשוואה לזו של מי שנולד ב- 1920".

בין האישים הנוספים שקיבלו תואר דוקטור לשם כבוד: ד"ר נגוזי אוקונג'ו-איוולה, לשעבר שרת האוצר של ניגריה ומי שדורגה משך חמש שנים ברציפות ברשימת הנשים החזקות בעולם של מגזין פורבס, בגין פעילותה לרפורמה בתחומי המדיניות הציבורית; ד"ר שלמה מרקל – סגן נשיא חברת ברודקום העולמית רמות, חברת מסחור הידע של אוניברסיטת תל אביב; הביוכימאי פרופ' אדריאן ר' קריינר מארה"ב, שפיתח את הספינראזה – התרופה הראשונה בעולם למחלת ניוון השרירים הקשה SMA; מייסד ענקית התרופות ההודית סאן פארמה דיליפ שנגווי; איש העסקים והספוראי סילבן אדמס – מייסד מכון אדמס לספורט באוניברסיטה, ומי שהביא לישראל את מרוץ האופניים הבין-לאומי ג'ירו ד'איטליה; והפילנתרופית הבריטית לורה וולפסון-טאונזלי, העומדת בראש קרן משפחת וולפסון.

תוארי עמית כבוד הוענקו לאיש העסקים ריצ'רד סינסיר, היו"ר היוצא של ידידי אוניברסיטת תל אביב בארה"ב; ולעמותת תפוח הישראלית, הפועלת למען שוויון דיגיטלי.

מדליית ג'ורג' ס' ווייז הוענקה לד"ר אקסל א' וובר, יו"ר הבנק השוויצרי UBS ומי שעמד בראש הבנק המרכזי של גרמניה בשנים 2014-2011. בנאום התודה שלו אמר ד"ר וובר: "הבסיס של כל צמיחה ושגשוג הוא ידע ומחקר [...] ביקרתי בישראל פעמים רבות ואני תמיד שמח להיות פה, אולם מעולם לא הייתי שמח יותר מאשר היום עם קבלת המדליה".

אות הנשיא הוענק לעמותת SpaceIL, שבנתה ושיגרה לירח את החללית בראשית. האות הוענק למייסדי העמותה, יריב בש, יונתן ויינטראוב וכפיר דמרי כהוקרה על הצלחתם בהצבת ישראל על מפת חקר החלל וכמרכז חדשנות, ועל תוכניות החינוך שיזמו, המעודדות ישראלים צעירים לפנות לתחומי המדע והטכנולוגיה.

יו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה, פרופ' יעקב פרנקל, התייחס בטקס לאירועי האירוויזיון שהתקיים בו-בזמן בתל אביב ואמר, כי "בדומה לאירוויזיון, גם אנחנו באוניברסיטה פתוחים, פלורליסטים ומגוונים, בחיפוש אחר אוניברסליות של תחומי מדע ומחקר שונים".
נשיא האוניברסיטה היוצא, פרופ' יוסף קלפטר, ציין כי אירוע הענקת התארים הוא הפעם האחרונה שבה נאם כנשיא האוניברסיטה. בתום שתי תקופות כהונה בתפקיד, עשר שנים בסך הכול – העביר פרופ' קלפטר את התפקיד לידיו של פרופ' אריאל פורת. פרופ' קלפטר התייחס לחלקם הבלתי נפרד של התחלות וסופים בחיים האקדמיים ובמחקר בכלל, כי כל תשובה לשאלה היא ראשיתה של שאלה חדשה.
רקטור האוניברסיטה, פרופ' ירון עוז, הדגיש את החזון המנחה את המוסד המתמקד בחדשנות, ברב-תחומיות, ובהנחיית סטודנטים לחיים בעלי משמעות.
example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך