יולי 2019
example
עימאד תלחמי זכה בפרס רמניסיאנו לכלכלה
אוניברסיטת תל אביב העניקה את פרס הכלכלה ע"ש הוגו רמניסיאנו לשנת 2019 ליו"ר ומייסד חברת באבקום, עימאד תלחמי. הפרס היוקרתי הוענק לתלחמי בטקס חגיגי שנערך ב-17 במאי במסגרת אירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה. תלחמי תרם את כספי הפרס, ואף הכפיל אותם מכיסו, על מנת שיחולקו כמלגות לסטודנטיות ערביות הלומדות באוניברסיטת תל אביב.
 
תלחמי זכה פרס רמניסיאנו על תרומתו יוצאת הדופן לפיתוח התעשייתי והכלכלי של ישראל; על חזונו בהקמת באבקום, חברה פורצת דרך המניבה הזדמנויות תעסוקה לקבוצות מיעוט ולאנשים מהפריפריה החברתית-כלכלית והגיאוגרפית של ישראל; על מחויבותו לצמצום פערים ולחיזוק המרקם החברתי של ישראל, על מנהיגותו בקידום ערכים של גיוון והכללה כמרכיבים מרכזיים במודל העסקי שלו; ובמיוחד על נחישותו לשלב את הקהילה הערבית בסיפור ההצלחה של "אומת הסטארטאפ" הישראלית.
מייסד הפרס, הוגו רמניסיאנו ז"ל, היה תעשיין מצליח בתחום הטקסטיל ונחשב לאחד מגדולי התורמים למדינת ישראל. פרס הכלכלה ע"ש הוגו רמניסיאנו ניתן כהוקרה על הישגים בכלכלה, בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח בישראל.

"באבקום", שפירוש שמה "דלתכם" בערבית, נוסדה בשנת 2008 על ידי תלחמי בשיתוף דב לאוטמן ז"ל, במטרה לתת מענה לצורך במקומות עבודה לתושבי הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, אנשי המגזר הערבי, המגזר החרדי ובני מיעוטים אחרים. החברה צמחה והתפתחה תוך פתיחת דלתות בפני צעירים חדורי מוטיבציה מכל המגזרים, והגופים העסקיים המובילים במשק נעזרים היום בבאבקום ובעובדיה בעולמות שירות הלקוחות, התמיכה והמכירות .באבקום מפעילה סניפים בתפן, משגב, דליאת אל-כרמל, מגדל העמק, פתח תקווה, קריית גת, נתיבות ובאר שבע.

יו"ר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יעקב פרנקל, ציין כי הוגו רמניסיאנו עצמו עמד על הפוטנציאל של החדשנות הישראלית הרבה לפני שנולדה תפיסת "אומת הסטארטאפ" – ולכן פנה להשקיע בחינוך האוניברסיטאי. נשיא האוניברסיטה היוצא, פרופ' יוסף קלפטר, עמד בטקס על מקומה המרכזי של האוניברסיטה כצומת חדשנות המושך אליו אנשי מקצוע מכל העולם.

ד"ר מוניק בראל, בתו של הוגו רמניסיאנו, ציינה את הקשר ארוך השנים של אביה עם האקדמיה בישראל בכלל ועם אוניברסיטת תל אביב בפרט. לדבריה, המשך הקשר על ידה ועל ידי אחיה הוא בגדר מימוש המורשת של הוריה.

בנאומו בטקס התייחס תלחמי לפרס כאילו הוענק לשלוש קהילות, שאותן הוא מייצג ועמן הוא נמנה.

הפרס שהוענק לו, אמר תלחמי, הוענק לכלל הקהילה הערבית ותושבי הפריפריה. "מקבלי הפרס בעבר לא כללו ערבים", אמר תלחמי, "אני רואה היום בהענקת הפרס הכרה בתרומה של הקהילה הערבית לכלכלה הישראלית, ואני מתכבד לקבל את הפרס בשמה, כמו גם בשם הפריפריה".

הקהילה השנייה שבשמה דיבר תלחמי, היא קהילת אנשי העסקים הפועלים לבניית גשרים לשלום. "זרעי הקהילה הזאת נזרעו על ידי המנטור שלי, דב לאוטמן, כשעבדתי בדלתא", אמר תלחמי והוסיף: "העסק שאני מקווה לבנות בעתיד הוא כזה שישאף לעשות שלום בתחומי הגבולות שלנו ומחוץ להם. אנחנו יכולים לבנות קהילת עסקים שעושה שלום".

עם מקבלי פרס רמניסיאנו בעבר נמנים: מייסד ומנכ"ל Gett דייב וייסר; מנכ"לי קסטרו אתי וגבי רוטר; ד"ר יוסי ורדי; התעשיין סטף ורטהיימר; איש העסקים והתעשיין דב לאוטמן ז"ל; נגיד בנק ישראל לשעבר, פרופ' יעקב פרנקל; יו"ר צ'ק פוינט גיל שוויד; יו"ר חברת אל-על פרופ' ישראל (איזי) בורוביץ; מנכ"לית בנק לאומי לשעבר גליה מאור; מנכ"ל אינטל ישראל מקסין פסברג; מייסדי חברת מדינול קובי ויהודית ריכטר; מייסדי ומפתחי חברת WAZE נועם ברדין, אורי לוין, אהוד שבתאי ואמיר שנער; מייסד תשלובת ד"ר פישר, ד"ר אלי פישר; ורמי לוי.
example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך