יולי 2018
example

ביקור מלכותי: נסיך מונקו אלבר השני באוניברסיטת תל-אביב

נסיך מונקו אלבר השני הגיע לישראל ב-12 ביוני כדי לקבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת תל אביב. לפני הענקת התואר נפגש הנסיך עם בכירי האוניברסיטה, עם חוקרים מובילים בתחום איכות הסביבה וכן עם סטודנטים.
 
אלבר השני הוכתר כנסיך מונקו באפריל 2005, ומאז הוא מפעיל את השפעתו על ארגונים ועל מדינות לקידום איכות הסביבה, בדגש על הסביבה הימית. ב-2006 היה לשליט המדינה היחיד אשר ביקר בקוטב הצפוני במהלך כהונתו. בשנת 2015, בטקס גילוי אנדרטה לזכר יהדות מונקו שנספתה בשואה, ביקש הנסיך מחילה על הסגרתם של היהודים לידי הנאצים בזמן מלחמת העולם השנייה.

אוניברסיטת תל אביב ונסיכות מונקו משתפות פעולה בתחומים שונים. בדצמבר האחרון הגיעה משלחת  בראשות נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, לאירוע גאלה שנערך במונקו בנושאי איכות הסביבה, פיתוח ערים חכמות ואקולוגיה, בשיתוף הנסיך.

בנימוקים להענקת התואר צוין כי התואר ניתן לאלבר השני "כהוקרה על המחויבות העמוקה של הנסיך לשמור על הסביבה למען דור העתיד, קידום שיתופי פעולה לפתרון בעיות בתחום האקלים, המים והמגוון האקולוגי, קשריו החמים עם הקהילה היהודית במונקו, ועל ידידותו ארוכת השנים עם ישראל ועם העם היהודי".

את רוב נאומו בטקס הקדיש הנשיא אלבר לסוגיות איכות הסביבה. לדבריו, העולם ניצב כיום בפני שורת משימות דחופות, שעיקרן שמירה על מודל של פיתוח מאוזן. "עלינו לחולל שינוי רדיקלי בטכנולוגיות ובחקיקה, ביחס שלנו לסביבה ולטבע", אמר הנסיך, "אנו נושאים באחריות לשנות את היחסים האלה לטובת הדורות הבאים: שינוי היחס לסביבה הוא התקווה למין האנושי".

הנסיך התייחס במיוחד לסוגיית המים העולמית, תוך שהוא מתריע מפני זיהום מקורות המים בגלל הניהול הבלתי אחראי של משאבי המים, ומפני בעיית הנגישות לאספקת מים שפירים; וכן דיבר על סוגיית התנאים התברואתיים הירודים, הפוגעת באוכלוסיות נרחבות. "עלינו לשנות את דפוסי הפיתוח, הייצור והצריכה שלנו – וכל פעולה משותפת בתחומים האלה צריכה לכלול את הקהילה המדעית. למדע יש יכולת ייחודית לסייע לכל אדם".

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, אמר בטקס כי הנסיך אלבר מציב מחויבות גבוהה לתמיכה ביעדים חשובים במיוחד, לרבות תחומי הסביבה, הרפואה, הכלכלה, הבטחת ההזדמנויות ורווחת הנוער. פרופ' קלפטר ציין את המסורת אותה ייסדה אמו של הנסיך, הנסיכה גרייס, כפטרונית האמנויות, ועמד על הידידות שמגלה הנסיך כלפי העם היהודי ומדינת ישראל.

פרופ' קלפטר ציין במיוחד את עובדת מיקומו של טקס הענקת התואר בבית הספר למדעי הסביבה ע"ש פורטר. בית הספר ניצב בלב "הקמפוס האקולוגי" של האוניברסיטה,המרכז הגדול בישראל בתחום המגוון הביולוגי והקיימות. בסמוך, פועלים גם המכון לחקר יבולים חקלאיים, המתמקד בהבטחת אספקת מזון, ומכון מינץ שבו מפתחים חוקרים ותלמידי דוקטורט שיטות לחקלאות בת-קיימא.

לאחרונה, אמר פרופ' קלפטר, הקימה האוניברסיטה שותפות עם ענקית התעשייה ההודית טאטא, במסגרתה יישלחו צוותים ישראליים לסייע לבעלי משקים קטנים בתת-היבשת ההודית. בקרוב צפוי להיפתח לציבור הרחב גם מוזיאון ההיסטוריה של הטבע ע"ש שטיינהרדט, ובו חמישה מיליון בעלי חיים וצמחים המרכיבים את מרכז המחקר וההשכלה הגדול בתחום האקולוגיה במזרח הים התיכון.

יו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה, פרופ' יעקב פרנקל, ציין את מקומה של האוניברסיטה בצמרת המוסדות האקדמיים בעולם בשורה ארוכה של תחומים כגון: הנדסה, מנהל עסקים, קולנוע, משפטים, מדעי המחשב ופסיכולוגיה. "האוניברסיטה תורמת למו"פ הישראלי ומגשימה את העקרונות שהובילו את מדינת ישראל למעמדה הנוכחי: מחויבות, מצוינות בלתי מתפשרת, פעולה נחושה ומיצוי היכולות האנושיות", אמר.
במהלך ביקור הנסיך באוניברסיטת תל אביב הוכרז בבית הספר ע"ש פורטר ללימודי הסביבה על מכון מחקר משותף לחקר זיהום האוויר, בתרומתו של איש העסקים והפילנתרופ תושב מונקו, אהרון פרנקל.

example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך