יולי 2018
example

ממייסד עליבאבא ג'ק מא ועד להקת המחול בת שבע: הוענקו תוארי דוקטור לשם כבוד

בטקס חגיגי הוענקו בחודש מאי 2018 תוארי דוקטור לשם כבוד ותוארי עמית לשם כבוד שמעניקה האוניברסיטה לשורת דמויות ציבוריות מובילות, חוקרים פורצי דרך ומנהיגים מעוררי השראה מהארץ ומהעולם.
 
ג'ק מא, מייסד ויו"ר קבוצת עליבאבא הסינית, נשא דברים בשם מקבלי התארים ואמר כי הוא מאמין שנדרש שינוי מהותי במערכת ההשכלה בכלל, וההשכלה הגבוהה בפרט, והציע לא לדאוג לנוכח התחזיות בדבר אובדן משרות לטובת מחשבים.
 
"אל תדאגו", אמר מא, "למכונות אין לב; יש להן רק שבבים. אנחנו צריכים ללמד את הילדים להיות חדשנים יותר, יצירתיים יותר. בעשר השנים הקרובות עלינו להתמקד יותר בשינוי מערכת ההשכלה. מכונות ייקחו משרות – וצריך לשים לב לאנשים הצעירים ולספק להם הכשרה למשרות שיידרשו בעידן החדש".

עוד אמר מא, כי הגעתו לישראל הייתה בבחינת התגשמות חלום עבורו. "כשהגעתי לכאן לפני ימים אחדים, זה היה שונה מאוד מכל מה ששמעתי. אמרו לי שזה מקום לא בטוח, עם פצצות ומקלעים. כשהגעתי, ראיתי שהמקום הזה שקט כל כך; הכלכלה משגשגת, בזכות חדשנות וטכנולוגיה; וחשבתי שהייתי צריך להגיע לפה מוקדם יותר. בזכות האוניברסיטה הגדולה הזאת אני צריך להגיע לכאן יותר ויותר. לא צריך לקרוא על ישראל: צריך להגיע לכאן, להרגיש אותה, לגעת בה. לשם כך, הבאתי איתי 40 מחברי הנהלת קבוצת עליבאבא; מטרת הביקור שלנו הייתה ללמוד, להרגיש ולגעת.
 
"אין לכם יהלומים", המשיך מא, "אבל אצלכם נמצאת בורסת היהלומים הגדולה בעולם. אינכם מייצרים מכוניות – אבל יש לכם הטכנולוגיה הטובה ביותר בתחום ייצור הרכב. אין לכם נפט, אין לכם מים, אין לכם משאבים טבעיים כלשהם – אבל הפכתם את עצמכם חזקים כל כך. גם כשעליבאבא נוסדה, לא היה לנו כסף, ולא הייתה לנו טכנולוגיה. לא היו לנו משאבים, איש לא האמין שאנחנו עשויים להצליח. 19 שנים עברו. היו לנו משברים, היו לנו בעיות, עשינו הרבה טעויות, אבל עשינו דבר אחד נכון: מעולם לא התייאשנו ולא ויתרנו".
 
נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר, שהיה בין היתר נשיא האקדמיה הלאומית למדעים סיפר לנוכחים שב-1948, נער בן 15 בשם יהושע יורטנר שמר כחייל על גבעה שוממה מצפון לתל אביב. מאוחר יותר הוא נודע כפרופ' יהושע יורטנר והיה מרצה הדוקטורט של קלפטר. "זאת הגבעה שאנו נמצאים בה כעת", אמר פרופ' קלפטר, "אורחי הכבוד שלנו היום מייצגים את הערכים שעליהם נוסדה אוניברסיטת תל אביב, את הערכים שאנו מקנים לסטודנטים שלנו ואת הערכים שאנו מאצילים על העיר שלנו: להביט מעבר לגבעה הריקה ולדמיין כיצד ניתן להפוך חול לזהב".
 
רקטור אוניברסיטת תל אביב, פרופ' ירון עוז, בירך את הזוכים בשם האוניברסיטה והודה להם בשם העולם כולו. "כמדי שנה, האוניברסיטה שלנו מעניקה כבוד לקבוצה נבחרת של אינדיווידואלים מכל רחבי העולם, אשר הישגיהם מעוררי ההשראה הפכו את עולמו למקום טוב, עשיר, בריא וחומל יותר עבור האנושות", אמר פרופ' עוז. "כל אחד ואחת מכם תורמים לכך בדרככם המיוחדת: על ידי הרחבת הידע המדעי, דחיפת מטרות נאצלות, הזנת רוח היצירתיות והאמנות או הפצת טכנולוגיות חדישות שמשפרות את חייהם של מיליונים רבים".
 
פרופ' יעקב פרנקל, יו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה, ציין בנאומו כי שאוניברסיטת תל אביב נכללת ברשימת מאה האוניברסיטאות הטובות בעולם במגוון תחומים: הנדסה, עסקים, קולנוע, משפטים, פסיכולוגיה וכלכלה; ואילו ישראל מדורגת כאחת משלוש המדינות הטובות בעולם במחקר ופיתוח. "בכך, האוניברסיטה שלנו מבטאת את העקרונות שהביאו את מדינתנו עד הלום: עקשנות, אומץ לב, מצוינות ללא פשרה, חדשנות וגיוון".
                                                                                          
בטקס הוענקו תוארי דוקטור לשם כבוד גם לד"ר קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל, לעיתונאית אילנה דיין, למדען והיזם ד"ר דמיטרי ב' זימין, לנשיא אורוגוואי לשעבר ד"ר לואיס אלברטו לאקאיה דה-הררה, למתמטיקאי פורץ הדרך פרופ' לזלו לובש ולפרופ' קנוט ו' אורבן – פיזיקאי פורץ דרך בתחום המיקרוסקופיה האלקטרונית. בנוסף, הוענקו תוארי עמית לשם כבוד ללהקת המחול בת שבע ולפילנתרופית לילי פייזר-רסין.
 
לקריאה נוספת על מקבלי התארים: 
https://www.tau.ac.il/news/honorary-list-2018

example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך