הסטארט-אפ Curv גייס 23 מיליון דולר לניהול מאובטח של נכסים קריפטוגרפיים בענן

לחברה כיום עשרות לקוחות מוסדיים בעולם, שמעבירים מיליארדי דולרים בחודש על גבי פלטפורמת האבטחה שלה, ובהם גם חברת ההשקעות פרנקלין טמפלטון וחברת הפינטק eToro • עד היום גייסה Curv סכום של 29.5 מיליון דולר בסך הכל

איתי מלינגר ודן ידלין, מייסדי Curv / צילום: נתנאל טוביאס
איתי מלינגר ודן ידלין, מייסדי Curv / צילום: נתנאל טוביאס

קרב (Curv), סטארט-אפ לניהול מאובטח של נכסים קריפטוגרפיים בענן, הודיע היום (ד') כי השלים גיוס של 23 מיליון דולר. בסבב השתתפו קבוצת הקמת החברות וקרן ההשקעות טים8 (Team8), קרן Coinbase ונצ'רס המתמחה בהשקעות בתחום הקריפטוגרפיה, Commerz ונצ'רס, קבוצת Digital Currency וקרן Digital Garage Lab.

את הסבב הובילה משקיעה נוספת, אבל החברה סירבה לבקשת "גלובס" לחשוף את זהותה. עד היום גייסה החברה 29.5 מיליון דולר בסך הכל.

Curv הוקמה בשנת 2018 במסגרת טים8, על ידי היזמים איתי מלינגר, שמכהן כמנכ"ל, ודן ידלין שמכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה. החברה מעסיקה 32 עובדים, מתוכם 25 במשרדיה בתל אביב והיתר בניו יורק. לפי הודעת החברה, יש לה כיום עשרות לקוחות מוסדיים ברחבי העולם, שמעבירים בכל חודש מיליארדי דולרים על גבי פלטפורמת האבטחה שלה. עם לקוחותיה נמנות חברת ההשקעות הגלובלית Franklin Templeton וחברת הפינטק הישראלית eToro.

מהחברה נמסר שהיא הגיעה להכנסות של מיליוני דולרים עם קצב צמיחה גבוה, פחות משנה לאחר שהשיקה את המוצר שלה באופן מסחרי. בחברה לא חשפו פרטים נוספים אודות היקף ההכנסות או קצב צמיחתן.

החברה פיתחה פלטפורמה לניהול מטבעות קריפטו בענן, שנועדה לאפשר נזילות של הנכסים תוך שמירה על אבטחתם. כיום, שוק המטבעות הדיגיטליים צובר תאוצה בקרב בורסות ומוסדות פיננסיים ברחבי העולם, אבל שימוש בשרתים המחוברים לאינטרנט חושף את הנכסים האלה למתקפות סייבר.

כדי להגן עליהם, בחלק גדול מהמקרים נעשה שימו באבטחה פיזית - כלומר, בשרת שאינו מחובר לרשת. המשמעות היא שנזילות הנכסים נפגעת ולא ניתן לנצל אותם לעסקאות. בחברה סבורים כי בשיטה זו, לא זו בלבד שההון אינו זמין, אלא הוא גם חשוף לטעויות, לנזק פיזי, לאובדן או גניבה של הארנק הפיזי על ידי גורם חיצוני או על ידי עובד זדוני.

קרב פיתחה חלופה לאבטחת הנכסים הקריפטוגרפים שעושה שימוש שיטת הצפנה שנקראת MPC, ומשמעותה חישוב מרובה משתתפים. באמצעות שיטה זו, החברה מסוגלת לפצל את המידע המוצפן ולשמור את חלקו אצלה ואת חלקו אצל הלקוחות, ולהשתמש בו במקביל כדי לאשר עסקאות. פיצול המידע מאפשר לחברה להמנע מהפיכתה למטרה לתוקפים, משום שהמידע שהיא מאחסנת אצלה חסר משמעות ללא המידע שנמצא אצל הלקוחות - וההפך.

בשנה שעברה, קרב הכריזה על שיתוף פעולה עם ענקית הביטוח הגרמנית Munich Re. במסגרתו, תבטח חברת הביטוח הגרמנית את ארנק הקריפטו המיועד ללקוחות מוסדיים של Curv בסכום של 50 מיליון דולר.

טים8 היא חברה שמקימה ומשקיעה בחברות סייבר, בינה מלאכותית ופינטק במטרה להפוך אותן לשחקניות מרכזיות בתחומן. הקבוצה נוסדה ב-2014 על ידי נדב צפריר (לשעבר מפקד יחידת 8200 בצה"ל), ישראל גרימברג ולירן גרינברג. תהליך העבודה של טים8 כולל קבוצות מחקר, פיתוח וגיוס כוח אדם מיחידות סייבר בצה"ל.

רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.