מגנה על עסקים קטנים: חברת הסייבר סיינט גייסה 18 מיליון ד'

סיינט הוקמה ב-2015 על ידי אייל גרונר, לשעבר מייסד BugSec ו-Versafe, עידן אמיר ובועז זילבר, שאינם מחזיקים בתפקיד פעיל בחברה • סיינט פיתחה פלטפורמה להגנת סייבר שמאפשרת להגן על קבצים, רשתות תקשורת ותחנות עבודה של ארגונים

אייל גרונר, מנכ"ל חברת הסייבר סיינט  / צילום: סיינט
אייל גרונר, מנכ"ל חברת הסייבר סיינט / צילום: סיינט

חברת הסייבר הישראלית סיינט (Cynet) הודיעה היום (ב') על סגירת סבב גיוס של 18 מיליון דולר בהובלת הקרן הסינגפורית BlueRed Partners המתמחה בהשקעה בחברות ישראליות המפתחות טכנולוגיה עמוקה. עוד השתתפו בסבב המשקיעות האסטרטגיות, ענקית הטלקומוניקציה האירופית דויטשה טלקום וספקית טכנולוגיות הסייבר האמריקאית מרלין אינטרנשיונל. כמו כן, השתתפו בסבב ההשקעה המשקיעות הקיימות בחברה, הקרנות Norwest וונצ'ר פרטנרס ואייבקס ונצ'רס. סבב הגיוס הנוכחי מביא את סך גיוסי החברה ל-39 מיליון דולר.

סיינט הוקמה ב-2015 על ידי אייל גרונר, לשעבר מייסד BugSec ו-Versafe, עידן אמיר ובועז זילבר, שאינם מחזיקים בתפקיד פעיל בחברה. השלושה הקימו יחד את Versafe ומכרו אותה לחברת F5 האמריקאית ב-2013 תמורת 95 מיליון דולר. לחברה יש 100 עובדים, מתוכם 85 בישראל. לפי הודעת החברה, יש לה מעל 200 לקוחות בישראל ובעולם בתחומי הפיננסים, הבריאות, הממשל והקמעונאות. שתי השותפות האסטרטגיות שהצטרפו לסבב זה ישווקו את הפלטפורמה של סיינט ללקוחותיהן.

סיינט פיתחה פלטפורמה להגנת סייבר שמאפשרת להגן על קבצים, רשתות תקשורת ותחנות עבודה של ארגונים. המוצר של סיינט מתאים לחברות קטנות ובינוניות, שאינן מסוגלות להפעיל מערך הגנות סייבר כבד ועתיר כוח אדם בעצמן. הוא כולל גם פלטפורמה לזיהוי אוטומטי של איומים והסרתם, וגם פלטפורמה להפעלה של צוותי אבטחת מידע חיצוניים.

הצד האוטומטי של המערכת פועל על ידי התקנה בשרתי הלקוח, ובאופן שמאפשר למערכת גישה ללמידה של דפוסי השימוש במערכות המידע של הארגון. המערכת עוקבת ומזהה פעילות חשודה וחריגה מכל סוג בכל תחנות הקצה והשרתים, שחורגת מדפוסי השימוש ה"נורמליים" אותם היא לומדת. הצד השני של המערכת מספק ללקוחות שאין להם צוותי אבטחה משלהם מערך אבטחה חיצוני המנטר את המערכות שלהן 24/7. לשם כך, סיינט מעסיקה צוות של אנשי אבטחת מידע שמנטר את הנכסים של לקוחותיה ומספק להם תמיכה במקרה הצורך.

בנוסף, החברה יצרה שותפויות עם חברות "תגובה מהירה" (Incident Response) - אלה חברות שמעסיקות חוקרי אבטחת מידע המספקים לארגונים שירותי חקירה של פרצות שאותרו. הם פועלים כדי לזהות את מקור הפרצה והנזק שנעשה ולהסרת האיום. הפלטפורמה של סיינט מרכזת את השירות הזה במקום אחד, ומספקת אותו ללקוחות לפי דרישה.

"המשבר לא השפיע על הסבב ולא על הערכת השווי ולהפך - אנחנו במצב שאנחנו אומרים לא לכסף", מספר גרונר ל"גלובס". "הקורונה השפיעה עלינו לטובה, כי מתקפות הסייבר גדלו בצורה משמעותית מתחילת המשבר. ה-FBI אומרים שהם ראו עלייה של פי 14 במתקפות משנה שעברה. ההכנסות שלנו עקפו את היעדים גם ברבעון הראשון וגם השני, וכבר הגענו ליעדים של הרבעון השלישי. לכן לא הוצאנו עובדים לחל"ת ולא כלום, ולהפך - אנחנו מחפשים אנשים מאוד חזקים גם בראשל"צ וגם בתל אביב כדי לקחת את החברה לשלב הבא לכיוון ההנפקה". גרונר לא נותן טווח זמן להנפקה ולא מסכים לחשוף את הכנסות החברה.

"כניסת המשקיעים האסטרטגיים הייתה הטריגר לסיבוב וסגרנו אותו תוך כדי הקורונה, בסביבת סוף מארס", הוא אומר. "חתמנו על שיתוף פעולה אסטרטגי עם דויטשה טלקום לפני שנה, במסגרתו דויטשה מפיץ אותנו לעסקים קטנים ובינוניים באירופה כחלק ממוצרי האבטחה שהוא מספק. מרילן אינטרנשיונל היא חברה שמוכרת מוצרי סקיוריטי בארה"ב וגם הם ראו אותנו כמוצר שיכול להיות משלים למוצרים שהם מוכרים היום וחתמו איתנו על שיתוף פעולה. הם החליטו להשקיע בחברה כדי להיות גם חלק מההצלחה שלנו".

גרונר הוא בעל רקע משמעותי בתחום הגנת הסייבר, והוא מספר שהתחיל לעבוד בתחום כבר בגיל 15, כשביצע אסגרה של פרצת אבטחה לבנק גדול בישראל. "בגיל צעיר עבדתי באבטחת מידע באחד הבנקים הגדולים בארץ, אחרי שדיווחתי להם על בעיית אבטחת מידע. מנהל אבטחת המידע של הבנק יצר איתי קשר והציע לי לעבוד איתם בחופש הגדול. אני לקחתי את זה יותר מדי ברצינות והתקשרתי אליו מלא פעמים עד שלקחו אותי לעבוד שם בחופש. המשכתי לעבוד בבנק גם במהלך הלימודים ומונית הייתה מחכה לי מחוץ לתיכון כל יום שלישי וחמישי. בדיעבד הוא אמר לי שהוא סתם צחק איתי לגבי עבודה - אבל ככה התחלתי".

"אחרי זה פתחתי את חברת היעוץ הראשונה שלי באג-סק, שהיא חברת הייעוץ להגנת סייבר הגדולה בארץ. אחרי התיכון התגייסתי למודיעין, עזבתי את באג-סק, ופתחתי את Versafe, חברה שעשתה הגנה נגד הונאות לעולמות הפיננסים וכל הבנקים בארץ היו לקוחות שלנו, והיו לנו לקוחות גם באירופה וארה"ב. זו חברה שהייתה בוטסטרפ, וב-2013 קיבלנו השקעה וגם נמכרנו לחברת F5 שיושבת ברמת החייל. אחרי זה הקמתי את סיינט ואני משקיע בעוד חברות סייבר במקביל".