ניוזלטר האגודה האנתרופולוגית הישראלית | אפריל 2021

שלום לכולן.ם

הכנס האנתרופולוגי השנתי ה-49 של האגודה האנתרופולוגית הישראלית מתקרב בצעדי ענק ויתקיים בחודש הבא, 5-6 למאי באופן מקוון. להרשמה לכנס לחצו כאן.

אנו שמחות להודיע על בחירתו של פרופ' משה שוקד לקבלת אות מפעל חיים של האגודה האנתרופולוגית הישראלית בהוקרה על פועלו ארוך השנים ועל תרומתו המשמעותית למען האנתרופולוגיה הישראלית. 

בניוזלטר החודש תוכלו למצוא פרטים נוספים על הכנס ה-49, הזמנה לכנס האגודה האנתרופולוגית האמריקאית, הזמנה לכנס החוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה, קולות קוראים שונים והודעה על זכייה בפרס מקס גלקמן לעבודת תזה מצטיינת. 

 

בברכה, 

מריה גרצקי, מזכירת האגודה האנתרופולוגית הישראלית 

www.isranthro.org |  [email protected]

אות מפעל חיים של האגודה האנתרופולוגית הישראלית 
האגודה האנתרופולוגית הישראלית מתכבדת להעניק אות מפעל חיים לפרופ' משה שוקד בהוקרה על פועלו ארוך השנים ועל תרומתו המשמעותית למען האנתרופולוגיה הישראלית. 
טקס הענקת האות יתקיים במסגרת מליאת הפתיחה בכנס האנתרופולוגית השנתי ה-49. 
 
מתוך הנימוקים של ועדת השופטות (תמר אלאור, קרן פרידמן-פלג ורוית תלמי כהן) :
"למשה שוקד שמורה זכות מייסדים בהפיכתה של האנתרופולוגיה, לתחום דעת וחקר פורה בנוף האקדמי בישראל. לצד דבקות ארוכת שנים באתוס האנתרופולוגי של עבודת שדה, הרי שעשייתו של משה מאופיינת בעושר אתנוגרפי וסגנוני. בעוד שראשית כתיבתו נטועה הייתה בתקופה המכונה ״ריאליזם אתנוגרפי״, הרי שבהמשך, הבקיעה עבודתו של משה דרך אל מחוזות חדשים. מושאי המחקר שלו התקרבו אל הבית, והוא התבונן בתהליכי הענקת המשמעות אותם קיימו, בתוך המתח שבין מרכז לשוליים, ותוך שימוש בסוגות כתיבה אשר נעו מן ״התיאור הגדוש״ אל המבט הרפלקסיבי הפוסט-מודרני. פרסומיו הרבים והעקביים לאורך השנים, בבמות מקומיות ובינלאומיות כאחד, כמו גם דור התלמידות והתלמידים שהקים, לבדו ועם שותפים לדרך, הם עדות חיה וחשובה, לגלגוליו של האתוס האנתרופולוגי בין הקשרים שונים וסגנונות מגוונים, כפי שהם מגולמים בדמותו של אנתרופולוג אחד, יחיד ומיוחד. "
פרס מקס גלקמן לעבודת תזה מצטיינת לשנת 2021
 
האגודה האנתרופולוגית הישראלית מתכבדת להעניק את פרס מקס גלקמן לעבודת תזה מצטיינת השנה לגב' שרון גיני על עבודתה "הִנֵּה פָּתַחְתִי חַלּוֹן: גלגוליו של מבנה מלון פאלאס וחלון מתוכו" שנכתבה בהנחייתה של פרופ' תמר אלאור. טקס הענקת הפרסם והצגת העבודה תיעשה במסגרת המליאה המרכזית בכנס האנתרופולוגי השנתי
 
 

חגיגת ספרים בכנס האנתרופולוגי

אינה לייקין ומיכל קראבל טובי

הכנס השנתי מהווה הזדמנות נהדרת שלנו כקהילה אקדמית לציין את הוצאתן לאור של מונוגרפיות אתנוגרפיות ואסופות הקשורות לאנתרופולוגיה. במסגרת המושב הכפול נשוחח עם המחברות והמחברים, העורכות והעורכים של ספרים שפורסמו בשנה האחרונה, ונשמע מהן/ם מקרוב על המחקר, תהליך הכתיבה ועל התוצר עצמו.  חגיגת הספרים מתקיימת כשולחן עגול ולא כהרצאות או סקירות מסודרות. כשמו של המושב, המטרה היא להיחשף לתנובה מחקרית מקומית ולחגוג עם קולגות את ההישג שבהוצאת ספר. באקדמיה שמקדשת יותר ויותר הוצאה לאור של מאמרים (וככל שגורם ההשפעה גבוה, הרי זה משובח), אנחנו מבקשות בפשטות לחגוג ספרים חדשים באנתרופולוגיה. 

החוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה מזמין לכנס בנושא "אתיקה של כוח, רגשות וביוטכנולוגיה" שיתקיים בין התאריכים
28-29/06/21. הכנס ייערך בZOOM. ההשתתפות בכנס היא ללא תשלום ובהרשמה מראש. 
להרשמה לכנס לחצו כאן
קול קורא לקראת הכנס השנתי של האגודה האנתרופולוגית האמריקאית בנושא 'אמת ואחריות' שיתקיים בין התאריכים:
17-21/11/21. הכנס ייערך במתכונת היברידית כלומר במפגשים פרונטליים לצד מפגשים וירטואליים.
להרשמה לכנס לחצו כאן
Patterns of
Prejudice
 
קול קורא לגיליון מיוחד בנושא פליטי השואה בעולם הקולוניאלי 
בכתב העת:
Patterns of Prejudice בעריכתן של רוני מיקל-אריאלי ושרה פיליפס קסטיל. 
לקול קורא המלא
הזמנה לסדנת מחקר 
 
קול קורא לסדנת מחקר בתחומי צבא, חברה וביטחון לאומי. אגודת חוקרי צבא וחברה, בתמיכת קרן עירא לעסקים, טכנולוגיה וחברה באוני' בן גוריון מזמינים חוקרים, הנמצאים בתהליך כתיבה של דוקטורט. 
לקול הקורא המלא
"חברה פוגשת מגפה"
 
היום יצא לאור הגיליון המיוחד של כתב העת סוציולוגיה ישראלית בנושא "חברה פוגשת מגפה". הגיליון מכיל 25 הערות מחקר שנעשו בזמן הקורונה וכן את הלקסיכון הסוציולוגי לעת קורונה. 
 
להורדת הגיליון לחצו