יולי 2017
example

תלמידי התוכנית הבינלאומית להנדסת חשמל זכו בפרס השני בהאקתון בלוקצ'יין הבינלאומי

example
קבוצת סטודנטים מהתוכנית הבינלאומית להנדסת חשמל בפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב זכתה במקום שני בהאקתון בלוקצ'יין (Blockchain) הבינלאומי שנערך ב-30-29 במארס בבורסה לניירות ערך בתל אביב.

ההאקתון, שנערך בשיתוף חברות כמו אינטל, HSBC, Deutsch Bank ו-KPMG, נועד לבחון את אסטרטגיית הבלוקצ'יין – ביצוע פעילות עסקית באמצעות שיתוף מבוסס  P2P ("עמית לעמית"), וללא גורם מנהל. האסטרטגיה העסקית, שנעשה בה שימוש לראשונה עם המצאת המטבע הווירטואלי ביטקוין, נחשבת לפורצת דרך בעולם העסקים, ומומחים רבים מעריכים כי בעתיד ייעשה בה שימוש נרחב מאוד.

הקבוצות שהתחרו בהאקתון נחלקו לשתי קטגוריות: סטודנטים וחברות. פטריק מרסיאנו, גבריאל גודלי, אשוטוש טקליקר, אקש ג'וג וריה תומס, חברי הקבוצה המנצחת מאוניברסיטת תל אביב, התחרו מול חברות כמו אינטל ואמדוקס.

"אחרי 36 שעות של עבודה קשה, שלוש הצעות, ארבע שעות שינה והרבה קפה, זכינו במקום השני", אומר פטריק מרסיאנו, סטודנט שנה ב' בתוכנית הבינלאומית וראש הקבוצה. "הפרס שקיבלנו היה רחפן לכל חבר בקבוצה, תעודה וסוף שבוע ארוך מאוד של השלמת כל השיעורים שפספסנו בגלל ההאקתון".

בנוסף לרחפנים האישיים, קיבלה הקבוצה רחפן נוסף – אותו החליטה לתרום לבית הספר להנדסת חשמל.

"הרעיון הראשון שלנו היה מאגר אופניים בטכנולוגיית בלוקצ'יין, שיאפשר לעקוב אחר הבעלות והמיקום של כל זוג אופניים רשום בתל אביב", מספר מרסיאנו. "הרישום בבלוקצ'יין יהיה מבוזר ופתוח, כך שכל אחד יוכל לגשת למאגר ללא צורך בגוף מנהל  – מה שהופך אותו חינמי ודינמי לגמרי".

לדברי מרסיאנו, אחרי שהקבוצה פיתחה את מאגר הרישום בטכנולוגיית בלוקצ'יין, הבינו חבריה שניתן להשתמש בה על מנת לרשום כמעט כל דבר בעל ערך: אופניים, מכוניות, טלפונים או אביזרי יוקרה.

"הרשת שלנו מאפשרת לכל אחד  לתבוע בעלות דינמית על נכס, ולא ניתן לרמות. מאחר שחבר השופטים היה מורכב ברובו מבנקאים, הראינו להם שהרשת מאפשרת לבנק למכור משכנתאות על כל נכס – ולעקוב חינם ובאופן שוטף אחר הבעלות עליו".

example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך