top of page

ניהול זמן בימי קורונה/ ענת רון

בואו נדבר על ניהול זמן.. נושא מייבש עבור רבים, כואב עבור אחרים ומלהיב, אם אתם אני. הימים כאמור, ימי קורונה.. אנו חיים בתחושת זמן לא ברורה לתקופה בלתי מוגדרת ובכל זאת, זמן הוא בין המשאבים היחידים שניתנו לנו כרגע, ויש שיגידו במנות נדיבות מדי.

עבורי, ניהול זמן הוא אורח חיים. כמג'נגלת בכל החזיתות, וכמי שלא אוהבת לוותר על תוכניות, אין דבר שאני אוהבת יותר מלמחוק דברים מהרשימה ולגלות שיש לי זמן פנוי בתמורה. כמי שמתרגלת את הפרקטיקה הזאת ביום-יום, אני בוחנת מחדש האמונות וההרגלים שלי בנושא. מודה, התקופה הזאת מביאה אותי למחשבות אחרות לחלוטין על ניהול זמן. לא רק אימוץ תכנות וכלים לפרודוקטיביות אלא יותר חשיבה איכותית, כמותית, כלכלית וגם רוחנית על המשאב המטורף הזה.

לפני הכל, ניהול זמן הוא היכולת לנהל את המשק האנרגטי שלנו אל מול מטלות החיים ובתוך מגבלות הזמן הנתון. לחובבי השורה התחתונה, אם לאמ;לק לכם – אז ככל שיש יותר זמן, צריך לנהל אותו יותר בחכמה. ממש כמו ניהול כספים.


אם בימים רגילים, אנחנו מדברים על השאיפה להוציא 25 שעות מתוך 24 נתונות, מה נגיד על ניהול זמן עכשיו, בתוך הסגר? אפשר להסכים שאם נצליח להוציא חמש שעות איכותיות מתוך היממה, עכשיו כשהקלפים נטרפו, זה שיחוק רציני. מה בעצם עושים עם כל הזמן הזה? איך מעסיקים את עצמנו?

איך שומרים על שגרת עבודה? הלימודים? השפיות?

ולאן מפנים את האנרגיות הנמוכות והמחשבות הטורדניות?

זיקקתי שש תובנות בנושא.

 

1. רשימות זה החיים

==============

רשימות, חברים, זו שעתן היפה של הרשימות.


את תחילת השנה שלי פתחתי עם מחברת ירוקה חדשה ובה כתבתי בפאתוס את התוכניות שלי לשנה החדשה. חילקתי לנושאים: אישי, עסקי, רוחני, כלכלי כולל יעדי הכנסה, יעדי חופשה (ניו יורק, חכי לי), תחביבים (צילום) ועד התמסרות למטבח (והנה הקורונה הכניסה אותי לשם ללא רחמים).

זה הזמן לתכנן. יש זמן! התוכניות בשלב הראשון לא מוכרחות להיות ריאליות אבל, תאמינו או לא, גם המגיפה הזאת תחלוף.

2.וורק/לייף באלאנס - כשאין בלאנס

===============

נושא כאוב. לא לכולם יש כרגע עבודה והחיים קיבלו טוויסט רציני בעלילה.. לכן לא נכון לשפוט את הימים האלה ואת עצמכם לפי אמות המידה הרגילות שלכם. ועדיין, הזמן הזה מצריך חישוב מסלול מחדש.

קחו כמה ימים להתבוננות על עצמכם: איך אתם?

כיצד אתם מגיבים בימים אלה? עצבניים? חרדתיים? חסרי סבלנות?

אוכל הוא הנחמה כרגע? מנסים להתאמן ולא מצליחים?

זה סימן שאתם אנושיים.. ועם זאת, גם לזמן חירום צריך תכנית והיא עשויה להשתנות מדי יום. כל תכנית היא בסיס לשינוי. הטיפ שלי היא לא לוותר על עוגני שפיות שנותנים תחושת איזון גם אם האיזון נראה רחוק. לאחד מדובר בספורט ולשני בבינג'. לגיטימי. שימו לב האם ומתי מגיעה נפילה אנרגטית ותכננו את זמנכם בהתאם. גם לזה יש זמן ומקום תחום.

3. טיפול בדחיינות

=============

כשיהיה לי זמן, אסדר את הארון, אזרוק את הבגדים ההם מלפני חמש שנים, אכתוב את התסריט, אחזור להתאמן, אראה את הסדרה. אז הנה.. Be careful what you wish for.. ביקשנו וקיבלנו. לא בכדי הסינים מקללים: שתחיו בזמנים מעניינים. הזמנים – מעניינים בלשון המעטה ומציבים בפנינו מראה.. כדאי להסתכל ולקוות שלא עלינו 7 ק"ג בשבוע האחרון. ובכל אופן, למי שמעז להוציא מהלימון לימונצ'לו - בהחלט מומלץ לנסות. אני החלטתי השנה להתחיל ללמוד משהו חדש ובימים אלה אני בודקת קורסים במגוון תחומים שמרתקים אותי (אצלי זה בעולמות השיווק) שואפת לראות מדי יום וובינר או הרצאת TED אחת.. אני עצמי מאתגרת את הרגלי הדחיינות שטרם הצלחתי למגר. כבר התחלתי למסור ספרים ובגדים שלא יהיה בהם יותר שימוש וזה מרגיש טוב ונכון.


4. זמן ליקרים לנו

============

כן, הקלישאות האלה שקודם את.ה ואח"כ האחרים, אז לא.. לא בטיפ הזה.

בן/בת הזוג, ההורים, הכלב, הילדים, השכנים והקהילה. זה הזמן לחשוב על האחר. ראיתי ברשת מגוון רעיונות לבארטרים, מ- dog-walking , ושיחות יעוץ בחינם, קורסים, ועד עיצוב הבית, מופעים ושאר ירקות בחינם. רבים מחברי המשווקים חושבים שזה הזמן הנכון להגדיל רשימות תפוצה ולזרוק פירורים תמורת עצמות אבל לא זאת כוונתי.

שיחה אמיתית, התעניינות אותנטית, תשומת לב בלתי-מופרעת, כל כך מעט שהם המון בשגרה הרגילה שלנו. מי שיכול ורוצה לקחת את הנתינה שלב אחד קדימה – אין מדויק יותר מהרגע הזה.

5. היום שאחרי

===========

כשקשה לראות את המחר, וודאי שמורכב לראות את היום שאחרי. אבל הוא יגיע.

כיצד היינו רוצים להגיע אליו? תכנון מתחיל בחלימה מפורטת. מה אנחנו מדמיינים ורוצים שיקרה? מהו הגשר להגיע לשם? נכון לכתיבת מילים אלו, עבור מיליון איש הקלפים נטרפו וזה הזמן לחשוב לעומק ולרוחב, להפעיל קשרים, לרכוש כישורים, ללמוד ולהגמיש את שריר הגמישות. נזדקק ליכולות הגמישות והאג'יליות כדי לשרוד. אולי מדובר בהסבת מקצוע? אולי בעבודה נוספת? אולי במעבר דירה? פרידה?

יהיו הרבה סופים והתחלות חדשות. כדאי להתיידד עם המציאות הזאת כבר היום.

6. תודעת המגיע לי..

==============

עכשיו זה זמן הגם וגם.. גם כאוס וגם הדממה. אז גם האחר וגם את.ה. כולם חשובים ובימים כאלה משוגעים, אסור להזניח את העצמי. אז הנה, זה הטיפ הזה - לקחת זמן נטו לעצמך מתוך תודעת שפע. אם זמן הוא משאב כמו כסף, למה לא להקצות חלק ממנו עבור מה שעושה לך טוב? חצי שעה, שעה .. לפעמים רק חמש דקות של קפה הפוך ומחשבה צלולה עושה לי את היום. דווקא עכשיו, לא צריך להסתפק במועט רק בגלל הסגר. זה הזמן לפירגון עצמי ומכל הלב, במגבלת האפשרויות והמחויבויות. בינג' בנטפליקס.. אמבטיית קצף.. כוס יין.. או וויסקי. ספר טוב.. שוקולד.. בישולים.. שעת שינה נוספת. או שלוש. מדיטציה, מתיחות.. פחמימות.. אונליין שופינג.. מה שזמין ועושה לך את זה.

שאלות בנוסח – אם היתה נותרת לך שנה אחת לחיות- מה היית עושה?

אפשר עכשיו לנסח: אם היה לך סמסטר בבית – מה היית עושה?

האם יש לך את האומץ והרצון להתמודד עם התשובות?


ענת רון היא יועצת שיווקית, מרצה, מנחת סדנאות ומנטורית עסקית – ronanat7@gmail.com

268 צפיות0 תגובות
bottom of page