דצמבר 2018
example
אוניברסיטת תל אביב זכתה במכרז להקמת מרכז יזמות וחדשנות ארצי עם מכללת שנקר
לאחרונה דורגה האוניברסיטה במקום השמיני בעולם במספר הבוגרים שגייסו הון לסטארטאפים שהקימו. פעילויות יזמיות רבות מתקיימות בה דרך קבע בתחומי הניהול, ההנדסה, מדעי המוח ועוד, לצד עשייה בדקאנט הסטודנטים, בטאו אונליין ובטאו ונצ'רס, קרן ההשקעות ביזמות של האוניברסיטה; כעת, תחום היזמות עולה מדרגה, עם זכייתה של האוניברסיטה במכרז להקמת מרכז ארצי ליזמות וחדשנות.

מתוך 13 הצעות שהוגשו לקול הקורא שפרסמה הות"ת (הוועדה לתכנון ולתקצוב), זכתה ההצעה המשותפת של אוניברסיטת תל אביב ושנקר במקום השני ובמימון של 15 מיליון ש"ח למשך ארבע שנים. הזכייה תאפשר להקים מרכז יזמות מוביל ברמה עולמית.

מטרת המרכז: ליצור סביבה יזמית שתחבר את כל התחומים האקדמיים (ובהם גם את עולם העיצוב, שמביא שנקר) ולעודד פעילויות חוצות-פקולטות; לקדם יזמות עסקית ויזמות חברתית, ולסייע להקמת סטארטאפים וארגונים אזרחיים חדשים; לצד קידום יוזמות פנים-ארגוניות באוניברסיטה; ולשלב בוגרים ויזמים שישמשו כיועצים, יחד עם חברות וארגונים המחפשים פיתרונות יצירתיים.
 
מודל הפעולה של המרכז מוצג כרשת של רכבת תחתית עם ארבעה קווים, וכל סטודנט יחליט לאן הוא רוצה להגיע ובאילו תחנות הוא רוצה לעבור: קו עסקי, קו חברתי, קו עיצובי-יצירתי וקו בסיס.
 
"סקרנות, עקשנות ושאיפה לגלות דברים חדשים הינם בדנ"א של קהילת האוניברסיטה, ובראשם החוקרים שלנו, הנמצאים במרדף מתמיד בעקבות הלא נודע", מסרו נשיא האוניברסיטה פרופ' יוסי קלפטר, הרקטור פרופ' ירון עוז והמנכ"ל גדי פרנק בהודעתם, "תכונות אלה מאפיינות את הסטודנטיות והסטודנטים שלנו. מרכז היזמות ישאף להצית אצל רבים מהם את זיק היזמות ואת השאיפה להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי. אנחנו נרגשים לקראת המסע המרתק שבו בוגרות ובוגרים רבים שלנו יתרמו לחברה ולכלכלה טובות, חזקות ושוויוניות יותר בעשייה שתהיה לה גם השפעה על העולם.
 
"אנחנו מתכוונים לחשוף את כולם לעולם היזמות, בשאיפה שחלק גדול מהסטודנטים ומהסטודנטיות ירצה לקחת חלק פעיל ביזמות; החל בהשתתפות בקורסים ובסדנאות ועד לעשייה פעילה. נציע לחברי הסגל סדנאות להיכרות עם עולם היזמות וכלי היזמות. חלק מהקורסים יקנו נקודות זכות שניתן יהיה לצבור כקורסי בחירה, או כמקבצים בתוכניות לימוד המאפשרות זאת. קורסים מקוונים ישתלבו במערך הזה, והם יאפשרו לנו להגיע גם לתלמידי תיכון וגם לקהל רחב. בעשייה היזמית נפעל להשיג יותר גיוון וייצוג של נשים, ערבים, חרדים וגם תושבי הפריפריה".
 
ההצעה הזוכה של אוניברסיטת תל אביב ושנקר הינה פרי של שיתוף פעולה עם גורמים רבים בקמפוס ובהם הפקולטה לניהול ע"ש קולר, מדור מעורבות חברתית בדקאנט, אגודת הסטודנטים, טאו אונליין, ארגון הבוגרים, רמות, טאו ונצ'רס, בית הספר סגול למדעי המוח, ועוד. הכנת ההצעה לוותה בעצותיהם הטובות של רבים, בהם פרופ' דוד מנדלוביץ סגן דקאן הפקולטה להנדסה, פרופ' משה צבירן דקאן הפקולטה לניהול, ופרופ' יואב הניס סגן הנשיא למו"פ. נשיאת שנקר, פרופ' יולי תמיר, הובילה את שיתוף הפעולה איתם, יחד עם תמי ורשבסקי, מנהלת מרכז היזמות של שנקר. את הכנת ההצעה ריכז אהוד אור, סמנכ"ל לתכנון אסטרטגי ולשיווק, שישמש גם כאיש הקשר בין האוניברסיטה למרכז.
 
את המרכז יובילו פרופ' יובל אבנשטיין מבית הספר לכימיה, שיהיה הראש האקדמי, ויאיר סאקוב שינהל את המרכז. סאקוב מגיע לאוניברסיטה עם ניסיון עשיר של 25 שנה בתפקידי ניהול בכירים בהייטק, בעמותות, בייזום ובניהול של קרן הון סיכון ופעילות התנדבותית במגזר החברתי.

example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך