דצמבר 2018
example
על סדר היום
סטודנטיות, סטודנטים, נשות ואנשי סגל יקרים,

החודש החליטה החברה הישראלית לא להחריש עוד נגד התופעה המחרידה של אלימות ורצח נשים, כאשר גל מחאה ספונטני שטף את המדינה בתביעה להעלות את הנושא על ראש סדר היום הציבורי. ההתקדמות שעשתה החברה לקידום הנשים ולשיוויון מגדרי, משכיחה לעתים את העובדה המרה שאלימות נגד נשים עדיין מרימה ראש - בעיקר במגזרים מסוימים ובקבוצות מוחלשות, בהן נשים נתפסות כשקופות וכקניין שניתן לסחור בו. על החברה להיאבק ללא פשרות להוקעת התופעה הזאת מקרבה. בשיתוף ועדי העובדים ואגודת הסטודנטים הצטרפה אוניברסיטת תל אביב למאבק וקיימה עצרת תמיכה והזדהות. אני מקווה כי בעקבות המחאה נראה שינוי עמוק בהתייחסות ובהיערכות הרשויות למיגור התופעה הקשה, שאין לה מקום בחברה מתוקנת.

בנוסף להיותה אוניברסיטת המחקר הגדולה והמבוקשת ביותר בישראל,  אוניברסיטת תל אביב גם זוכה למוניטין בעולם כמוסד אקדמי המוביל חדשנות. מעמד זה מתבטא בדירוגים בינלאומיים כדוגמת דוח מכון Pitch Book על מספר בוגרי האוניברסיטאות שהצליחו לגייס הון עבור סטארטאפים: אוניברסיטת תל אביב היא המוסד הישראלי היחיד שדורג במקום ה-8, והראשון מחוץ לארה"ב, והיא נמצאת ברשימה אחת עם אוניברסיטאות העילית בארה"ב.

היזמות והחדשנות המאפיינות את האוניברסיטה, קיבלו לאחרונה רוח גבית בעקבות זכייתה של אוניברסיטת תל אביב במכרז של המל"ג,  יחד עם מכללת שנקר, להקמת מרכז יזמות וחדשנות ארצי. המרכז החדש, שיזכה למימון של 15 מיליון שקל, יפעל ליצור סביבה יזמית שתחבר את כל התחומים האקדמאיים ויסייע להקמת סטארטאפים וארגונים אזרחיים חדשים. המרכז יעודד פעילויות חוצות-פקולטות, לצד קידום יוזמות חברתיות ופנים-ארגוניות בתוך האוניברסיטה. במסגרת הפעילות הזאת, ישתלבו בוגרים ויזמים שישמשו כיועצים, יחד עם חברות וארגונים המחפשים פיתרונות יצירתיים.

בזירה הגלובלית, שותפה אוניברסיטת תל אביב בהקמת מרכז יזמות וחדשנות שאפתני בעיר שיקגו, ארה"ב. במיזם, המתבצע במימון מדינת אילינוי ועיריית שיקגו, חברה האוניברסיטה לשלושה מוסדות עילית בין-לאומיים: אוניברסיטת אילינוי, אוניברסיטת שיקגו ואוניברסיטת נורת'ווסטרן.

ועוד בסימן מדע, אקדמיה וקשרים בינלאומיים: לאחרונה הוקם בניגריה פורום אפריקה-ישראל, המתמקד בתחומי האגריטק, אבטחת המזון והחדשנות. הקמת הפורום באפריקה היא המשך ישיר להצלחתו של פורום הודו-ישראל, שהוקם בחסות אוניברסיטת תל אביב לפני 11 שנה. המפגש האחרון של הפורום התקיים ממש לאחרונה בניו דלהי. במסגרת הפורום החדש אפריקה-ישראל, יפעלו חוקרים בולטים מאוניברסיטת תל אביב, לצד יזמים ישראלים, יחברו למדינאים ולאנשי ממשל בכירים מניגריה, מסנגל, ממלאווי ומליבריה כדי לעזור בהטמעת הטכנולוגיות הישראליות בכלכלות המקומיות.

ואם מדברים על שיתופי פעולה בינלאומיים, אי אפשר שלא להזכיר את הבניין שאת אבן הפינה שלנו הינחנו לפני מספר שבועות. מדובר בבניין מו"פ מתקדם במימון חברת התקשורת הבינלאומית 'ברודקום', המהווה מיזם ראשון מסוגו באקדמיה בישראל. הבניין, שיוקם בסמוך לפקולטה להנדסה, ייבנה בשיטת BOT (בנה-הפעל-העבר) כאשר, כחלק מההסכם בין שני הארגונים יוקצה שליש משטח המבנה – לשימושה המיידי של הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב. הבניין החדש צפוי להוות מוקד לפעילות הוראה, מחקר ופיתוח, ולבסס עוד יותר את מעמדה המוביל של אוניברסיטת תל אביב בתחומי הטכנולוגיה והחדשנות.

לאחר שתי קדנציות מוצלחות כיו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב, יעביר החודש ד"ר גיורא ירון את השרביט למר אלי גלמן, שכיהן עד לאחרונה כמנכ"ל חברת אמדוקס הבינלאומית. אני רוצה להודות על ד"ר ירון על פועלו הרב לקידומה של אוניברסיטת תל אביב ולאחל הצלחה רבה ליו"ר הוועד המנהל הנכנס.

בהזדמנות זו, אני רוצה לברך את  פרופ' יורם-יום טוב מהמחלקה הזואולוגית על קבלת פרס לנדאו למדע, את ד"ר לב אפלבאום מביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ על הזכייה במדליית הויגנס ואת ד"ר ליאוניד דינביץ על קבלת פרס המדען העולה. בהישגיכם אנו מתברכים.
לסטודנטיות ולסטודנטים, לנשות ולאנשי הסגל אני מאחל המשך שנת לימודים פורייה וחג אורים שמח.

example

יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך