דצמבר 2018
example
היזם יורי מילנר יתרום 25 מיליון שקל ל-70 דוקטורנטים מצטיינים באוניברסיטת תל אביב, בעברית ובטכניון
לרגל חגיגות ה-70 של מדינת ישראל הקים היזם הישראלי-רוסי יורי מילנר קרן מלגות בסך 7 מיליון דולר (25 מיליון שקל). מילנר, המתגורר בארה"ב, הוא יזם ואיש עסקים מצליח, וההחלטה על קרן המלגות נבעה מאמונתו שהמדע הוא העתיד, וכי האקדמיה הישראלית חיונית לקידומו של המדע בכל העולם.

הסכום יחולק במלגות ל-70 דוקטורנטים מצטיינים: 25,000 דולר בשנה לכל דוקטורנט למשך ארבע שנים. המלגות יוענקו לתלמידי מחקר מצטיינים מהאוניברסיטאות תל אביב, העברית והטכניון, בתחומים: פיזיקה יסודית, מתמטיקה ומדעי החיים.

התוכנית "70 for 70" הוכרזה רשמית בטקס שנערך באוניברסיטת תל אביב ב-24 באוקטובר 2018. לאחר ההכרזה ייבחרו עשרת הדוקטורנטים הראשונים מאוניברסיטת תל אביב, מהאוניברסיטה העברית ומהטכניון, אשר יקבלו את המלגה בסך כולל של כמיליון שקל לשנה הראשונה. פרויקט המלגות ינוהל על ידי אוניברסיטת תל אביב.

יורי מילנר ייסד בשנת 1999 את קבוצת Mail.ru, שהייתה בהנהגתו לאחת מחברות האינטרנט המובילות באירופה. הוא הפך את הקבוצה לחברה ציבורית בשנת 2010, וייסד את DST Global, כדי להתמקד בהשקעות בין-לאומיות בתחום האינטרנט. DST Global הייתה לאחת החברות המובילות בעולם בתחום ההשקעה בטכנולוגיה, ותיק ההשקעות שלה כולל כמה מחברות האינטרנט הבולטות ביותר, כגון פייסבוק, טוויטר, ווטסאפ, סנאפצ'ט, אייר בי אנד בי, ספוטיפיי, עליבאבא ועוד.
מילנר סיים את לימודיו בשנת 1985 עם תואר בפיזיקה תיאורטית. אחר כך עסק במחקר בתחום תורת השדות הקוונטית, וגם היום מפעמת בו התשוקה למדע. בשנת 2012 ייסדו מילנר ואשתו יוליה, יחד עם מייסד גוגל סרגיי ברין, מארק צוקרברג ואחרים, את "פרס פריצת הדרך" (Breakthrough Prize), הגדול ביותר הניתן לחוקרים בתחומי המדעים. הפרס, בשווי 22 מיליון דולר בשנה, ניתן לחוקרים שהביאו לפריצת דרך בתחומים פיזיקה יסודית, מתמטיקה ומדעי החיים.

ביולי 2015, בשיתוף עם האסטרופיזיקאי סטיבן הוקינג, השיק מילנר מיזם של 100 מיליון דולר בשם Breakthrough Listen, שמטרתו לחזק את מאמצי החיפוש אחר צורות חיים אינטליגנטיות ביקום; ובאפריל 2016 השיקו השניים את Breakthrough Starshot, תוכנית מחקר והנדסה חלוצית של 100 מיליון דולר, שנועדה לפתח טכנולוגיה לבניית גשושית המסוגלת להגיע למערכת השמש הסמוכה – אלפא קנטאורי.

בטקס השקת התרומה למלגות 70 for 70"" ציין מילנר כי מדע ומתמטיקה בסיסיים נמנים עם הישגיה הגבוהים ביותר של האנושות, וכי הם נחוצים גם לצמיחת הקדמה הטכנולוגית שבה תלויה הציוויליזציה שלנו. "המטרה של המלגות האלה היא לסייע לחוקרים צעירים מצטיינים לתרום למחקר על השאלות העמוקות ביותר", אמר מילנר. "אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית והטכניון מדורגים בין האוניברסיטאות החדשניות ביותר בעולם, והם מספקים סביבה שבה יוכלו המדענים המוכשרים הללו למצות את הפוטנציאל שלהם".

נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר, הודה למילנר על פרויקט המלגות הגדול, ואמר כי הן יאפשרו לחוקרים מצטיינים לפתח מחקרים חדשניים, העשויים להוביל לפריצות דרך עולמיות; וכמו כן הן יחזקו את מעמדה של ישראל בתחומי המדע וטכנולוגיה עילית (הייטק).
נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' אשר כהן, אמר כי הוא מאמין שהמלגות יוכלו לעזור לחוקרים ולחוקרות מצטיינים להקדיש את מרב זמנם ומרצם למחקריהם, ובכך יתרמו לקידום המדע הישראלי והעולמי.

נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא, אמר כי "המלגות חדשות יאפשרו לנו להרחיב ולהעמיק עוד יותר את התשתית המחקרית שעליה מתבססות פריצות דרך מדעיות וטכנולוגיות, המשפיעות חייהם של מיליונים ברחבי העולם. הודות לנדיבותו של יורי מילנר, חוקרים מצטיינים נוספים יקבלו את ההזדמנות להצטרף לשורה ארוכה ומכובדת של חוקרים, שהפכו את המחקר המדעי הישראלי לשם דבר בעולם כולו".

example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך