אפריל 2016
example
חוקרות מעוררות השראה: סיכום אירועי יום האישה הבינלאומי באוניברסיטה
example
יום האישה הבינלאומי צוין לאחרונה באוניברסיטה באירוע הוקרה חגיגי למדעניות ולדוקטורנטיות מעוררות השראה. באירוע, שנערך במעמד נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, השתתפו דקאני הפקולטות, נשות ואנשי סגל, סטודנטיות וסטודנטים, תלמידות תיכון מצטיינות ובני משפחותיהן של החוקרות. 

האירוע נפתח בדבריו של פרופ' קלפטר, שציין כי מאז יום האישה אשתקד עשתה האוניברסיטה צעדים רבים לקידום נשים באקדמיה. הוא הדגיש, עם זאת, כי ישנה עוד דרך רבה לעשות. "אוניברסיטת תל-אביב אימצה תכנית חומש אסטרטגית במטרה להעלות את שיעור הנשים בסגל האקדמי מ-29% כיום ל-35% בעוד חמש שנים", סיפר פרופ' קלפטר והוסיף: "היעד שלנו הוא להטמיע את התפיסה הזו ב-DNA של המערכת".
פרופ' רחל ארהרד, יועצת הנשיא להוגנות מגדרית, הדגישה בדבריה את  התפיסה הרואה בגיוון מגדרי את אחד ממרכיבי המצוינות. "כשאנחנו מדברים על גיוון חברתי או מגדרי או תרבותי, הרעיון המרכזי הוא שככל שהקבוצה או הקהילה יותר מגוונת מבחינת הרקע והתחומים של הגברים והנשים שמרכיבים אותה, כך הדיון נעשה עשיר ופורה יותר, והוא מאתגר את המשתתפים לחשיבה מסתעפת סינרגטית, ופתרון הבעיות יצירתי יותר". ממחקרים אמפיריים שנעשים בעולם, מספרת פרופ' ארהרד, למדים כי גיוון אנושי מעלה חדשנות ומקדם פריצות דרך ויצירתיות. כך, ממחקר רחב היקף בלמעלה מ-90 מדינות של כ-20,000– חברות הרשומות בבורסה, מתברר כי בחברות שיש בהן גיוון מגדרי – הרווח עולה ב-15%.
 
ומה קורה באוניברסיטת תל-אביב? "היכולת שלנו לגיוון מגדרי גדולה מבעבר", מציינת פרופ' ארהרד. "כיום, שיעור הנשים בוגרות הדוקטורט גבוה משיעור הגברים, כך שמאגר הנשים המוכשרות והמצליחות הוא הרבה יותר גדול מבעבר, ולכן האפשרות להגיע למגוון מגדרי כיום גבוהה יותר. בנוסף, רציתי להדגיש באירוע את מגוון התחומים והדיסציפלינות שבהם עוסקות הנשים באוניברסיטה. ויתר על כן, הן לא רק מדעניות מובילות ודוקטורנטיות מבטיחות, אלא גם נשים שמנתבות את העשייה שלהן לעשייה חברתית אל מחוץ לאקדמיה".
 
במסגרת האירוע העניקה פרופ' ארהרד אות הוקרה לקידום נשים באקדמיה לפרופ' שירי ארטשטיין מהפקולטה למדעים מדויקים, על תרומתה הייחודית לקידום חוקרות צעירות. באירוע השתתפה גם פרופ' חגית ירון-מסר, לשעבר המדענית הראשית של משרד המדע, אשר שוחחה עם דנה וונקרט, תלמידת כיתה י"א מתיכון שפיה המשתתפת בתוכנית אלפא של נוער שוחר מדע באוניברסיטה, "מדעניות מעוררות השראה במבט בין דורי". 
הגיוון מעורר ההשראה הודגם כאשר הוזמנו לבמה, בזו אחר זו, שלוש חוקרות בכירות ושלוש דוקטורנטיות מבטיחות ל-speed presentation של המחקר הנערך על-ידן. פרופ' רחל ארהרד מסכמת את הארוע כמוצלח ביותר, שכן "האולם היה מלא מפה לפה, והוא השיג את מטרתו – לחשוף את מגוון העשייה של נשים באוניברסיטה".
המדעניות מעוררות ההשראה - אחת מכל פקולטה: ד"ר כרמית כץ, פרופ' גליה צבר, פרופ' טובה מילוא, פרופ' מיכל אביעד, פרופ' פאדיה נאסר-אבו אלהיג'א, פרופ' נטע זיו, פרופ' נגה קרונפלד שור, פרופ' חנה הרצוג, ד"ר דפנה מיתר, פרופ' יעל חנין, פרופ' גל אסטרייכר-זינגר.
הדוקטורנטיות מעוררות ההשראה - אחת מכל פקולטה: סיון קנר, אורי לוין, סטפני ליבזון, מלי נבו, יהודית חסידה, היידי פרייס, בליינש מקונן, עדי ניניו גרינברג, מיטל פוקס, ענבל בלאו מימון, אלונה ליסיצה.
example

יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך