הַחִנּוּכִית
היוזמה 'קהילה – זה בטבע שלי'
טיול אביב – 'מרחבים' כפר יהושע
'העמק המערבי' למען הקהילה
בנות כיתה ו' בבית הספר 'נתיב' הושעיה
למען הקהילה
יום שיא בלימודי אזרחות – הרשות השופטת
'המאדמה' – ערב הצגת עבודות הגמר
באירוע שהתקיים בבית המועצה, 17 תלמידות ותלמידים משכבות י”א- י"ב מבתי הספר בעמק,
הציגו עבודות גמר בהיקף של 5 יחידות לימוד לבחינת הבגרות, ברמה גבוהה ביותר.
את התלמידים והתלמידים ליווי מומחים ומומחיות מהאקדמיה ומהתעשיה והתמקדו בתחומים -רפואה וטכנולוגיה, מדעי הסביבה ומדעי החברה.
אנחנו רוצים להודות באופן אישי לנעמה גולן שמרכזת את התחום.
הורים יקרים,
גם בימים אלו אנחנו ממשכים לראות איך מערכות החינוך במועצה ממשיכות בעשייה חינוכית מרגשת ומשמעותית ברחבי העמק : ערב הצגת עבודות הגמר של ה’מאדמה’, יום שיא באזרחות לתלמידות ותלמידי כיתות יב’ בויצו נהלל, היוזמה ‘קהילה-זה בטבע שלי’ בבית הספר 'יחד', 'מונדיאליטו' שוויוני בבית הספר 'מרומי שדה' באחוזת ברק ועוד ועוד...
מוזמנים ומוזמנות לקרוא ולהתרגש ביחד איתנו!
מאחל לכם.ן ולמשפחתכם.ן חג שמח
דודו גורן,
מנהל אגף החינוך
ממשיכה להעמיק את הקשרים והשייכות בבית הספר 'יחד' בגבעת אלה
תלמידות ותלמידי שכבת י"ב בבית הספר ויצו בנהלל, שמעו הרצאות מפי עוה"ד רותי שטרית, ניר מישורי לב טוב - נשיא בית המשפט השלום בנצרת, רס"ב עמאד נח'לה – קצין נוער במשטרה, עוה"ד אודליה כוחן, השופטת דלית שרון-גרין, עוה"ד אילת פלניצקי רביד, סגן גונדר בדימוס הילה
ברגל-שוורץ - מייסדת ומנכ"לית עמותת youturnומיכה אלמקייס - מנטור בעמותה.
התלמידות והתלמידים נחשפו לידע נרחב אודות ההליך הפלילי, חוק הנוער, ענישה ושיקום.
הייתה זו הזדמנות ייחודית עבור התלמידות והתלמידים לפגוש דמויות מעורבות ומשפיעות בתחום הרשות השופטת ולהיחשף למידע ומקרים מהחיים.
תודה גדולה לצוות הוראת האזרחות שהגה, יזם והוציא לפועל את היום המרתק הזה, וכמובן לאורחות והאורחים שהגיעו ותרמו מזמנם, ידיעותיהם וניסיונם.
זו השנה השנייה שהיוזמה 'קהילה – זה בטבע שלי' מתקיימת, וממשיכה להוכיח עד כמה החיבור בין בית הספר ליישובים המזינים אותו הוא משמעותי וחשוב. במסגרת היוזמה, כל שכבת גיל יוצאת בכל שנה להכיר ישוב אחר מהיישובים המזינים את בית הספר. התלמידות והתלמידים זוכים וזוכות להיחשף להיסטוריה המקומית, לערכים הקהילתיים ולייחודיות של כל מקום ומקום.
היוזמה צמחה מתוך ועדת האירועים של ועד ההורים המרכזי ומתקיימת בהובלתו של נדב יוטל, יחד עם נציגות הצוות החינוכי – אתי שור, רונית גלוברמן ואורית גונן. הודות לשיתוף הפעולה בין בית הספר, ההורים והקהילות המקומיות, התקיימו השנה בכל היישובים פעילויות מגוונות, ערכיות ומעשירות, שהעמיקו את תחושת השייכות של התלמידות והתלמידים ואת הקשרים בין הקהילות.
היוזמה ממשיכה לצבור תאוצה ובית הספר כבר נערך להמשך הרחבתה בשנים הבאות. אין ספק ש'קהילה – זה בטבע שלי' הופכת למסורת משמעותית, שמחברת את התלמידות והתלמידים למקום ולזהותם.ן , בדרכים ייחודיות ומרגשות.
בבית הספר 'מרחבים' בכפר יהושע חדשו מסורת ישנה ויצאו לטיול אביב בית ספרי - שיתוף פעולה של צוות בית הספר והנהגת ההורים.
כל תלמידי ותלמידות בית הספר והצוות יצאו לחוות את האביב בשלל הריחות והצבעים, בשלושה מסלולים מעגליים, המותאמים לגיל המטיילות והמטיילים. כל המסלולים התחילו והסתיימו בבית הספר ועברו בנחל בית לחם. בדרך, נהנו מפיתות על הסאג' באדיבות ההורים ומשלל פעילויות טבע.
חג האביב כבר כאן, והלוואי שיביא אתו חירות ותקווה.
בנות שכבת ו' בבית הספר 'נתיב' בהושעיה הכינו דבר תורה, מצגת עם שירים ומשחק ויצירה לקראת חג הפסח, במסגרת התנדבות במועדון ותיקי היישוב. הפעילות נחתמה בסיפוריהם של ותיקות וותיקי היישוב בחוויות ובזיכרונות מסדרי פסח לאורך השנים.
היה מרגש לראות את שיתוף הפעולה, השיחות שהתקיימו והאווירה הטובה והמפרגנת.
תודה לדורית שטרן על התיאום וההזדמנות לקיים את המפגש המיוחד, לעדי ושחר שליוו את בנות כיתה ו' ולעופרי לוז שהצטרפה לנגן.
בשבוע שעבר, כ-30 תלמידות ותלמידי שכבת י' בבית הספר 'העמק המערבי' ביפעת, יצאו ל'גן רפי' בהתנדבות, כחלק מהחזון הבית ספרי לחיבור בית הספר לקהילה.
התלמידות והתלמידים עבדו למופת - צבעו את המתקנים, שתלו שתילים וטיפחו את גן השעשועים, שמשרת את כל תושבות ותושבי העמק.
תודה מיוחדת לניב מאירוביץ' על החזון והארגון המדהים, ולגיל דייגי על התיאום וליווי ההתנדבות.
שווים ושוות במשחק
'מונדיאליטו' שוויוני בבית הספר 'מרומי שדה' באחוזת ברק
אגף החינוך | מועצה אזורית עמק יזרעאל | דיוור מס’ 9
במהלך החודש התקיים בבית הספר מרומי שדה טורניר מונדיאליטו חגיגי, שהפך לא רק לאירוע ספורטיבי מרגש, אלא גם להזדמנות יוצאת דופן לחינוך לערכים חשובים כגון: שוויון מגדרי, העצמה אישית, פירגון וראיית הזולת.
השנה, לכל תלמיד ותלמידה ניתנה האפשרות לבחור לשחק בקבוצות מעורבות לפי רצונם.ן. כל קבוצה עיצבה לעצמה חולצה ודגל בהשראת הנבחרת שבחרה. מרגש במיוחד היה לראות תלמידים שהקדישו את הדגלים והחולצות לזכרם של שירי, אריאל וכפיר ביבס ז"ל, ואף הכינו דגלים עם סמל השבת החטופים.ות. הטורניר היווה הזדמנות לשבור דעות קדומות וללמד את התלמידים והתלמידות כיצד לעבוד יחד, לפתח קשרים ולהוביל בצורה שוויונית. על המגרש הורגשה אווירה של פירגון, שותפות ושמחה, שהפכו את המונדיאליטו לחגיגה אמיתית של ערכים וחינוך!
תודה גדולה למחלקה לקידום שוויון מגדרי במועצה על הליווי וההכוונה, ולעינן ויובל היקרים מבית הספר על ההובלה וההשקעה הרבה בפרויקט המיוחד הזה.