Ourcrowd מקימה "קרן השקעה במגפות": רוצה לגייס 100 מיליון דולר

כמחצית מהקרן תשמש להשקעה בחברות בתחומים רפואיים וכמחצית בתחומים הנהנים מן המגפה באופן עקיף • ג'ון מדבד, מייסד OurCrowd: "המודל שלנו הוא להיות רלוונטיים. המשבר יצר הזדמנויות פיננסיות"

משמאל: ד''ר מורי בלומנפלד, ד''ר מוריס לסטר, דויד סוקוליק / צילום: OurCrowd
משמאל: ד''ר מורי בלומנפלד, ד''ר מוריס לסטר, דויד סוקוליק / צילום: OurCrowd

קבוצת Ourcrowd, המשלבת השקעת הון סיכון עם מועדון משקיעים, הודיעה על השקה של קרן חדשה בהיקף מתוכנן של 100 מיליון דולר - "קרן חדשנות להתמודדות עם מגפות עולמיות". הקרן תשקיע בחברות שנהנות ממגמות שנוצרו בעקבות מגפת הקורונה (Covid-19), כמחציתן חברות בתחומים רפואיים כמו אבון, רפואה מרחוק ותרופות למחלות זיהומיות, וכמחציתן בתחומים הנהנים מן המגפה באופן עקיף כמו לימוד מרחוק, עבודה מרחוק, אימונים ביתיים וכדומה.

כמו הקרנות האחרות של OurCrowd שפועלות במתכונת של מועדון משקיעים, גם הקרן הזו פתוחה להשקעות הן של משקיעים כשירים פרטיים (מינימום השקעה: 50 אלף דולר) והן של משקיעים מוסדיים (מינימום השקעה: מיליון דולר).

הקרן תנוהל על ידי ד"ר מוריס לסטר, ד"ר מורי בלומנפלד ודויד סוקוליק. לסטר הוא בעל ניסיון של יותר מ-30 שנה בתעשיית התרופות, שייסד וניהל חברות כמו קריקס, ביוליין, פיין רפורם ועוד. בלומנפלד שימש כבכיר בחטיבת הרפואה של חברת GE וגם כמשקיע ביומד ואילו סוקוליק היה בכיר בחברות טכנולוגיה מובילות ובקרנות הון סיכון.

OurCrowd כבר משקיעה בחברות אשר עשויות להנות גם מהשקעה מקרן המגפות. ביניהן ניתן לציין את החברות: MigVax המפתחת חיסון נגד הקורונה; זברה מדיקל ויז'ן, שפיתחה מערכת בינה מלאכותית לפענוח תמונות הדמיה (ויכולה לעזור באבחון קורונה, לצד הקלת העומס בבתי החולים המתמודדים גם עם קורונה וגם עם מחלות אחרות); Kryon שפיתחה תהליך רובוטי אוטומטי להעברה ולאימות של מיליוני תוצאות של בדיקות במהירות רבה; TytoCare שפיתחה פתרונות לביצוע מרחוק של בדיקות פיסיות עבור חולי קורונה ועבור חולים החוששים מקורונה ולא מעוניינים להגיע למרפאה, ועוד.

ג'ון מדבד, מייסד ומנכ"ל OurCrowd, מסר: "ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה נתנה תוקף לחזון שלנו אודות עולם דיגיטלי מקושר שערוך לפתור כל משבר באמצעות תקשורת גלובלית ותגובה מהירה. כדי שנוכל להשיב את העולם למסלול, יש עתה צורך דחוף בחדשנות".

"המודל שלנו הוא להיות רלוונטיים", מוסיף מדבד בשיחה עם "גלובס". "ההבדל בינינו לבין קרנות חדשות וטריות שגייסו הרבה כסף לפני המשבר ועכשיו הן עומדות בצד ומחכות לראות מה יהיה, הוא שהן בכל מקרה יקבלו את דמי הניהול. בשני המשברים הגדולים הקודמים, מי שניצל משברים לחיפוש הזדמנויות הוא זה שהצליח. במשבר הנוכחי לא רק שישנן הזדמנויות פיננסיות שנוצרו על ידי המשבר, אלא גם שינויי מגמה מהותיים שמזניקים תחומים שלמים קדימה. אנשים כבר לא ישאלו עוד 'עבודה מהבית זה באמת דבר שיתפוס?'. פעם היה ספר פופולארי בשם "לא תוכל לחזור הביתה", אז אני אומר "לא תוכל שוב להתעלם מהבית", ואני אומר: חברה שמצליחה לצמוח דווקא עכשיו, היא חברה טובה שמתאימה היטב למגמות".

עד היום בוצעו דרך פלטפורמת OurCrowd השקעות בהיקף של כ-1.4 מיליארד דולר, ב-200 חברות פורטפוליו שב-37 מהן נרשמו אקזיטים. בין החברות בהן השקיעו OurCrowd ומשקיעיה נמצאות ביונד מיט, Jump Bikes, Briefcam, ארגוס ועוד. בתחום המדיקל הושקעו דרך הקבוצה מעל 100 מיליון דולר עד כה. המועדון מאגד כ-41 אלף משקיעים.