אגף החינוך

גנים, בתי ספר, נוער

ספטמבר 2020

מה הוא תהליך המו"פ המתקיים בגנים ובכל בתי הספר שלנו?

"מציאת ייחודיות", הבטחה חינוכית?
ולמה צריך את זה?

סימון אתגרים. פיתוח. תיקוף. יזמות

אגף מו"פ שהם ראשי תיבות של "מחקר ופיתוח" מופקד על הכוונה, פיתוח, תיקוף והערכות ליישום של תוצרים בתחומי החינוך, בהתאמה לצרכים אסטרטגיים ומערכתיים הנובעים ממדיניות המשרד. אלו מתבצעים בשיתוף השדה, אגפי המשרד והמגזר השלישי. האגף פועל בשלושה תחומים: סימון אתגרים עתידיים ואפשרויות לפיתוח מתוך זיקה לצרכים וליכולות של המערכת. הפעלת רצף מחקר ופיתוח ייחודי באמצעות מערך פיתוח, תיקוף והערכה של מודלים לחדשנות פדגוגית, ארגונית, חינוכית ומערכתית, משלב התכנון עד ליישומם בשדה החינוכי. עידוד הגישה הפרואקטיבית של יזמות חינוכית חדשנית וחיזוקה בקרב אנשי חינוך בשדה, מטה, ובמגזר השלישי בישראל.
 
תהליך המו"פ מתפרס על ארבע שנים, כשאנחנו בשנה השנייה. כל ביה"ס מלווה על ידי מנחה מטעם אגף מו"פ המוביל את המנהל/ת ואת הצוות להגדרת ייחודיות. מהי ייחודיות? בעצם סוג של התמחות, ליבה או חזון בית ספריים המבדילים ומבחינים בינו לבין בתי הספר האחרים. פדגוגיה ייחודית, מקומות מעניינים בהם לומדים – כאלה המכונים בשפה המקצועית "מרחבי חינוך". הייחודיות יכולה להיות למשל בתחום האומנויות או המדעים ויכולה להיות קשורה בגישת למידה. תהליך הגדרת הייחודיות מאתגר ומצריך דיוק של הלוקחים בו חלק. נדמה לנו שכל אחד מאיתנו מיוחד אבל כשאנחנו מתבקשים להגדיר במה הייחודיות שלנו אנחנו נעצרים לחשוב ולדייק את המילים.
 
הבטחה חינוכית – היא השלב בו נהיר לצוות בית הספר מהי הייחודיות שלו ועכשיו הם יכולים לנסח את ההבטחה שלהם – מה הם מבטיחים לחניכות ולחניכים, מה הם מבטיחים לעצמם ומה הם מבטיחים להורים. מה מבטיח בית הספר? מה הוא מבטיח ללמד, איך ילמדו, איפה ילמדו והחשוב מכל מה מהותית מתחייב בית הספר לתת לבאים בשעריו.
 
למה צריך את כל אלו? צריך להגדיר ייחודיות והבטחה חינוכית כדי לעבור לשלב הבחירה בבית הספר. אם רוצים לבצע תהליך בחירה מעמיק יש לדעת להגדיר במה בוחרים! הורים ותלמידים בוחרים בין ברירות, בין הגדרות, בין ייחודיות של בית ספר אחד למשנהו ועל סמך ההבטחה החינוכית שהוא מתחייב אליה. לצד הבחירה שהיא כל כך חשובה לנו והפכה למרכזית בתהליך כתיבת תכנית אב לחינוך של חוף הכרמל, חשוב לייצר תהליכי הגדרה כדי לאוורר, לחדש ולאפשר למנהלים ולצוותים לעבור תהליכי חשיבה מחודשת והטלת ספק בקיים.

מה אומר תהליך כזה מבחינת מערכת חינוכית כל כך גדולה ומורכבת? איך מורידים את זה לשטח?

מערכת החינוך של חוף הכרמל איכותית במיוחד! המנהלים והצוותים אמצו את התהליך ברצון גדול ומינפו את הדברים רחוק וגבוה! החודשים האחרונים העוברים עלינו כמו כל העולם הוכיחו לכולם שכנראה מה שחשבנו שהוא בית הספר הנכון יצטרך להראות ולהתנהג אחרת. אז יש כאן שילוב של תהליך שהגיע בזמן, עם הנהגה חדשה שדוחפת מאד לשינויים והתחדשות;  קשרים מעולים עם משרד החינוך המייצרים שותפות המקדמת ותומכת בתהליכים מהגנים, בתי הספר והחינוך הבלתי פורמאלי; ומציאות חדשה שמסבירה כי ניתן ללמוד בכל מקום ולא רק בכיתה בבית הספר.

אז בתכל'ס, מה הייחודיות של כל בית-ספר?

כמעט בכל בתי הספר של חוף הכרמל ניתן למצוא את הדגשים המשותפים, כאשר אצל כל אחד זה בא לידי ביטוי באופן אחר: סביבה וטבע, קשר עם הקהילה, קשר אישי מבוגר ילד. זוהי הזהות שלנו החופכרמלית והיא מושתת על תהליכים שהתקיימו פה בשנים הקודמות כמו "בשביל חוף הכרמל", בתכניות "מארג" ו"מפרש". החיבורים לסביבה העשירה שלנו באוצרות וחמדות טבע, בהיסטוריה עשירה, בארכיאולוגיה שמגיעים אליה מכל העולם, במוזיאונים ואתרי תיירות מפותחים, בתאגידי החקלאות והחקלאות המשקית שהם מן המובילים בארץ, ההר והים אותם אנחנו מכנים "ים של אפשרויות" הם הבסיס. מכאן לכל בית ספר מתקיימת הפרשנות שלו.
מה האתגר הכי גדול בתהליך כזה?
האתגר הגדול ביותר קשור בתהליכים המנטליים של כולנו. אנחנו מתקשים להתנתק מרעיונות שהתקבעו בראשנו ונוטים לחשוב שיש דרך אחת לכל דבר. לא בהכרח חשיבה כזו היא מודעת ולכן האתגר האמיתי הוא להצליח לייצר תודעה חדשה הרואה את האפשרויות ומתחברת אליהם ללא חשש. אתן לכך דוגמה: הועדה האסט' התלבטה ארוכות בין שינוי ארגוני ומעבר לבתי ספר שמונה שנתיים א'-ח' ותיכונים ט'-יב'. בסופו של דבר החליטה הועדה שלא להמליץ על כך והתנתה את השינוי במעבר של התיכונים ללמידה במה שאנחנו מכנים: "חממות ופקולטות". החממות יהיומרחבי התנסות לילדי ז'-ט'. כל ילד יוכל לבחור את החממה שלו, בה ילמד יומיים מתוך חמשת ימי הלימוד. למשל: חממה אומנות, חממת מנהיגות, חממת חקלאות, חממת רפואה, חממה ימית ועוד. הפקולטות יתקיימו לגילאי י'-יב' ויחליפו את המגמות. הפקולטות יהיו המשכן של החממות ותתקיים בהם למידה רב תחומית במפגש של מקצועות שונים למשל בפקולטה לאומנויות ילמדו גם שיווק וניהול. בפקולטה החקלאית תשובץ חקלאות ימית שותפות עם מכללת רופין ולימודי הים במכמורת. בפקולטה למקצועות הרפואה תיבדק שותפות עם הטכניון או המת"ם. הכל בשלב של חשיבה ראשונית ובאמת האפשרויות רבות מאד!!
מה ההזדמנות הגדולה לדעתך בתהליך כזה? מה היתרונות שהוא יספק?
 
ההזדמנות הגדולה ביותר בתהליך המו"פ, בעיקר כשהוא מלווה על ידי תכנית האב לחינוך שכתיבתה הסתיימה בשבועות האחרונים היא היכולת לייצר את בתי הספר החדשים של העשורים הבאים. שוב אזכיר את השבועות האחרונים שלימדו את כולנו שמורה אחד בכיתה אחת עם קבוצת ילדים זו לא הדרך היחידה! בתי ספר יתקיימו בכל מקום ובכל זמן. יצטרך להמציא את האיזון הנכון שבין המסגרת הבטוחה שמציע בית הספר לילדים ולהורים, לשילוב החברתי שהילדים גילו כמה הם מתגעגעים אליו בימים הארוכים בהם לא נפתח בית הספר ובין הלמידה בבית, בקהילה, במרחבי החינוך המגוונים. אם בתי הספר רוצים להיות רלוונטיים לעצמם ולסביבתם הם חייבים לאמץ את ההזדמנות בכל כוחם! הצומת החשובה הזו שנכרתה בדרכנו: תהליך המו"פ והייחודיות + תכנית האב + הקורונה תמנף עד מאד את מערכת החינוך שלנו.
יך התהליך ישפיע בסופו של דבר, בפועל, על ילדי וילדות חוף הכרמל?
התהליך אליו אנחנו מכוונים ישפיע מאד על כלל חוף הכרמל ולא רק על הילדות הילדים. ההשפעה הניכרת תהיה גם על התא המשפחתי ועל הקהילות. בשנה המיוחדת המצפה לנו נתנסה כולנו בלמידה משולבת בין מרחבי חינוך בבית הספר, בבית ובקהילה. הורה – מורה הוא לא סיסמה אלא מציאות נוכחת. הילדים יהיו יותר בקהילות שלהם והקהילה תלמד איך להיתרם מהם!! ילדות וילדי חוף הכרמל יזכו במערכת רלוונטית המכינה אותם באמת לעולם הגדול והרחב. מכשירה אותם למיומנויות החשובות ותצייד אותם בכלים המתאימים להתמודד עם האתגרים הרבים האישיים, החברתיים והטכנולוגים המצפים להם!
זו הזדמנות מיוחדת להגיד תודה גדולה לצוותי החינוך והמנהלה במועצה – בגנים, בבתי הספר היסודיים, בבתי הספר העל יסודיים ובחינוך הבלתי פורמאלי! צוותים אלו מקדישים את יומם כדי להעניק לילדים שלנו את החינוך הטוב ביותר, תוך דאגה רבה לשלומם הנפשי והחברתי ומתוך מחויבות להישגים האקדמיים. יש לנו מערכת מעולה, התברכנו בה!
זו גם הזדמנות להגיד תודה לאסיף ולרפי המלווים את המערכת בצורה כל כך אדוקה ואכפתית ואיתם לכל מטה המועצה, שהשותפות, החברות והערבות ההדדית הם לחם חוקו.
 
 
ד"ר גבי אסם
ראשת אגף חינוך
מ.א. חוף הכרמל
 
זהו טקסט ברירת מחדל. יש להחליפו בתוכן מותאם שלך.

פתיחת שנת לימודים תשפ"א

ברוכים הבאים תלמידי חוף הכרמל
ורד פישר המנהלת החדשה של בית ספר "גלי עתלית".
שלום כיתות א'
כניסת ילדי כיתות א' בקבוצות לבית ספר
"מעגנים"
כיתות יב' של כפר גלים
במסע זריחה
יחד עם
לוחמי שייטת מעמותת עטלף
חלוקת שי לבתי הספר ערכות קפה מכיוון שגם המורים ישתו את הקפה בקפסולות
שירלי הקבסית ומרגלית מנהלת מעגנים
ביה"ס קיסריה: מיכל הסגנית, שירלי הקב"סית ורונית המנהלת החדשה.
לדף הפייסבוק שלנו - לחצו כאן >
צהרונים ברחבי בתי הספר בחוף הכרמל
עם פתיחת שנת הלימודים הבאה עלינו לטובה, נפתחו איתה 7 צהרונים ברחבי בתי הספר.
בתי הספר בהם יהיו צהרונים הם:
קיסריה, העמר, ניר עציון ובשלושת בתי הספר בעתלית (משעולים, אדוות ים וגלי עתלית).
לכל הצהרונים מנהלות וצוות עובדים מסורים אשר ינהלו ויובילו את הצהרונים ביד רמה.
צהרוני בתי הספר, תחת פיקוחה של המועצה, ואלו פועלים תחת חוק פיקוח צהרונים במדינה.
חוק פיקוח צהרונים מתווה מחיר תחת פיקוח וניהול תקין של המרחב יחד עם חוגים והעשרה בכל הצהרונים.
אגף החינוך בקשר רציף עם מנהלות הצהרונים, אשר מגישות תוכנית חודשית מידי חודש וביקורות שבועיות של האחראית באגף, וכן ביקורות מטעם הפיקוח על המזון והפדגוגיה כל זאת בכדי לוודא ולדאוג שצהרוני בתי הספר לא יהיו רק כבייביסיטר על הילדים,
אלא דואג שהילדים יקבלו ערך מוסף משמעותי אחרי שעות הלימודים.
אגף החינוך מאחל בהצלחה לצוות הנהלת הצהרונים
וכן הנאה צרופה לילדים המשתתפים במרחבים אלו.
ילדי קייטנות הגנים עברו הקיץ תכנית
להקניית הרגלי אורח חיים בריא והיגיינה
"לגדול בריא"
בגנים הופעלה הקיץ לראשונה מערכת טכנולוגית מתקדמת,
אשר העבירה לגננות את הפעילות (שירים,משחקים, הפעלות) ובסיום קיבלה מהן משוב.
התכנית פותחה לאור מחקרים שמראים כי אורח חיים בריא מגיל צעיר,
עשויי לסייע בחיזוק המערכת החיסונית, בהפחתת קשיי ריכוז והיפר-אקטיביות,
בפיתוח דימוי גוף חיובי וביטחון עצמי וכך לסלול את הדרך לחיים בריאים ומאושרים.

מנהלת הקייטנות אלקה מיטב, לקחה על עצמה להעביר את, התכנית 'לגדול בריא' בכל הגנים בחוף הכרמל.
תכנית פדגוגית, לאורח חיים בריא, המועברת בהלימה להנחיות משרד החינוך ולנושא המרכזי שנבחר לקייטנות.
הגננות וצוותי הגנים המסורים, התגייסו להצלחת התכנית.
הילדים נהנו, שיתפו פעולה והפיקו ממנה תועלת רבה והטעמת הרגלים נכונים.
 
"הילדים למדו המון", "הילדים נהנו מאוד מהפעילות", "ילדים אמרו שיותר לא יביאו שוקולד בכריך", "הילדים העבירו את המסר והבקשה להורים ומאז הילדים מביאים בקופסאות האוכל הרבה יותר כריכים בריאים, ירקות ופירות", "טוב שיש תוכנית פעילות שאפשר להמריא איתה, כולם מרוויחים בגדול!"
אלו רק חלק קטן מהמשובים שהעבירו גננות קייטנות הגנים במועצה האזורית חוף כרמל,
עם סיומה של התכנית 'לגדול בריא'.

'לגדול בריא' פותחה ביעוץ המקצועי של מומחי 'מכבי שירותי בריאות'
והועברה עד היום באלפי גנים וצהרונים ברשויות ועריות רבות.
קורונה, תנועה ומה שביניהם - קורס מד"צים
אחד הדברים שמסמלים את תחילתו של הקיץ הוא קורס מד"צים.
קורס הכשרה תנועתי שמסמן את סיומו של תהליך ט' ומכשיר את הטרומפים (חניכים בשנת טרום הדרכה)
למדריכים צעירים במועדוני הנוער.
בכל שנה נרשמים כמאה חניכים מהישובים השונים בחוף הכרמל לקורס ההדרכה בן עשרה ימים,
בו הם פוגשים בני נוער מכל הארץ, מעשירים את הידע,
מטיילים רוכשים כלי הדרכה וכמובן מתנסים כל אחד בתחום בו הוא הכי יכול לתרום למועדון ובעיקר נהנים.
גם כאן הקורונה יצרה אתגר. קורס ההדרכה היה בסימן שאלה  והקיץ לא התחיל ביריית הפתיחה האופיינית לו.
אבל כמו שאנחנו מכירים ממחוזות אחרים לפעמים הקושי מוליד הזדמנות נדירה.
ברגע בו הותר לקיים פעילות לשכבות הגבוהות, נוצר קורס מד"צים,
גם הפעם הצלחנו (בסיוע של בני המושבים והתנועה החדשה כמובן) להפוך את הדפקט לאפקט,
וכך נוצר לו קורס המד"צים היישובי מותאם למידותיו וצרכיו של כל ישוב ועומד בכל הנחיות משרד הבריאות,
כשוועדות החינוך והישובים עוטפות ומפנקות את החניכים העתידים להוביל את בני הנוער בשנת הפעילות הקרובה.
אין ספק שקיבלנו יחד עם החניכים שיעור נוסף ביצירתיות וגמישות מחשבתית שכנראה תלווה אותה בשנץ הפעילות הבאה עלינו לטובה.
מאחלים לכולנו שנת פעילות, משמעותית ומוצלחת
מחלקת הילדים והנוער. 
מד"צים מעיין צבי
מד"צים בת שלמה
מד"צים גבע כרמל
מד"צים כרם מהר"ל

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך