פברואר 2019
example
מרכז משותף למחקר ולהאצת סטארטאפים נחנך בשיתוף עם מכון צ'ינגואה-ברקלי הסיני
אוניברסיטת תל אביב, בשיתוף עם אוניברסיטת העילית צ'ינגואה בבייג'ין, ועם קבוצת ההשקעות וקרן ההון סיכון מורנינגסייד מהונג קונג, ערכו את פורום החדשנות סין-ישראל (CIIF) השלישי בשנג'ן. בפורום השתתפו אנשי מפתח ישראלים וסינים מהאקדמיה, מהתעשייה ומהממשל, כדי לבחון שיתופי פעולה בפיתוחים טכנולוגיים חדישים ובפריצות דרך מחקריות.
 
את הדיונים ניהלו נשיא האוניברסיטה פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת צ'ינגואה פרופ' צ'יו יונג, המייסד השותף של קבוצת מורנינגסייד רוני צ'אן ושגריר ישראל בסין צבי חפץ.
לאוניברסיטת צ'ינגואה יותר מ-20 בתי ספר ולמעלה מ-47,000 תלמידים מ-120 מדינות. ב-2014 חברה אוניברסיטת צ'ינגואה לאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה והשתיים ייסדו את מכון המחקר צ'ינגואה-ברקלי (TBSI) – חממה גלובלית למחקר ולחינוך.

השנה התמקד הפורום בחדשנות בבינה המלאכותית, בטכנולוגיית בלוקצ'יין ובבריאות דיגיטלית. במהלך הדיונים חנכו נציגי אוניברסיטת תל אביב ונציגי מכון צ'ינגואה-ברקלי מרכז חדש ומשותף לשני המוסדות בשנג'ן. המרכז החדש יקדם מיזמים טכנולוגיים ישראליים בשוק הסיני ומיזמים טכנולוגיים סיניים בשוק הישראלי, וישמש כגשר בין סין לבין חברות סטארטאפ ישראליות, שמקורן בחברת רמות של אוניברסיטת תל אביב, ולחברות סטארטאפ הנתמכות על ידי קרן ההון סיכון TAU Ventures, המשקיעה במיזמים של סטודנטים ובוגרים מאוניברסיטת תל אביב.

"המרכז החדש עם מכון צ'ינגואה-ברקלי, שמקיף את הגלובוס מתל אביב לשנג'ן ולקליפורניה, הוא תוצאה ישירה של הקשרים שקשרנו וטיפחנו בפורום זה", אמר פרופ' קלפטר. אורלי פרומר, יועצת הנשיא לקשרי אסיה ומנהלת CIIF מטעם האוניברסיטה, הסבירה: "מה שמבדיל את CIIF מפורומים אחרים הוא החיבור החזק בין האקדמיה, התעשייה והממשלה. בסופו של דבר, החיבור הזה מיתרגם למחקר טוב יותר, לשותפויות עסקיות הדוקות יותר ולחידושים שמשנים את העולם".

בנוסף לאוניברסיטת צ'ינגואה, מקיימת אוניברסיטת תל אביב שיתופי פעולה עם יותר מ-30 מאוניברסיטאות העילית, מוסדות המחקר וחברות ההייטק החשובות בסין.
example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך