היי, אני כאן. אל תסתכלו רק על כיסא הגלגלים שלי
מבקש הרוטיאן, צעיר בן 25 שלומד במכללת דוד ילין בירושלים בתוכנית המיוחדת "להיות סטודנט", המאפשרת לאנשים עם מוגבלות ללמוד באקדמיה. ד"ר אורלי עידו, אשר מנהלת את התוכנית בשיתוף עם ד"ר סילביה שטיגליץ, מוסיפה: "זו דרך לבנות חברה טובה, צודקת ונכונה יותר".

לאחר שהרוטיאן חג'דוריאן, צעיר בן 25 שיש לו שיתוק מוחין ומתנייע בכיסא גלגלים, הועזב מהעבודה האחרונה שלו במסעדה כמסדר סכו"ם, הוא החליט לעשות מעשה.
"רציתי שמעסיקים יראו אותי מעבר לכיסא הגלגלים שלי, להוכיח להם שאני אדם משכיל, בעל כישורים, מגיע לי לעבוד כמו כולם ולתרום למשק ולחברה", הוא אומר.
"בגיל 18 התנדבתי לשירות לאומי כעוזר מזכירה ועוזר גננת בשדרות, ושם כבר הרגשתי את ההרגשה הזאת של לתרום לחברה.
רציתי להמשיך ולתרום, אבל הקשיים בדרך עדיין רבים".

רגע לפני פרוץ הקורונה החליט הרוטיאן, שכולם קוראים לו בקיצור הרוט, בן לאבא ארמני ולאמא ישראלית, לעשות מעשה ולהתחיל את לימודיו במכללת דוד ילין בירושלים במסגרת התוכנית "להיות סטודנט", תוכנית לימודים ייחודית לאנשים עם מוגבלות, המתקיימת במכללה בשיתוף "ג'וינט ישראל מעבר למגבלות".
"כל כך חיכיתי להתחלה החדשה הזאת, אבל בגלל הקורונה למדתי בעיקר בצורה מקוונת. אני ממש מחכה כבר לשנת הלימודים הבאה, להתחיל להיות סטודנט רגיל במכללה, כמו כולם".

עד כה החוויה של הרוט חיובית ביותר.
"אני לומד על אינטליגנציה, בעזרת חונכת שהיא סטודנטית במכללה.
אני מרגיש שהלימודים מעשירים ומלמדים אותי.
בעיקר אני אוהב את התחושה של ללמוד כל יום משהו חדש". 

 
 אם אתם רוצים להיות סטודנטים בתוכנית

אם אתם רוצים להיות חונכים בתוכנית

אם אתם מכירים מישהו שהתוכנית הזאת מתאימה לו

דברו איתנו!
 
שאלות  ד"ר אורלי עידו - 052-3865505
 או בדוא"ל   [email protected]

 
בזכות אחותי
החונכת של הרוט במסגרת פרויקט "סטודנט חונך סטודנט" היא הילה מנוס, סטודנטית בשנה הראשונה בתוכנית מלמ"מ – מורים לתלמידים עם מוגבלויות מרובות.
"שמעתי על הפרויקט הזה והרגשתי שהוא ממש מתאים לי", מספרת הילה.
"אחותי, כיום בת 31, עברה אירוע מוחי כשהייתה בחודש החמישי להריונה ונותרה משותקת בכיסא גלגלים, כשהיא מתקשרת איתנו בשפת סימנים מיוחדת שפיתחנו", משתפת הילה את סיפורה האישי המיוחד.
 
"בינתיים החונכות שלי מתבצעת דרך הזום, בגלל מגבלות הקורונה עדיין לא פגשתי את הרוט פנים אל פנים, אבל אנחנו עושים את הדרך יחד. לומדים שיעורים בדרך מקוונת, עוצרים איפה שצריך, מסבירים את החומר, נותנים דוגמאות מהחיים... באופן אישי הרוט לימד אותי המון, בעיקר לדעת להסתכל על הצד שלו, לנהל שיח פתוח עם אדם עם מוגבלות, לדבר על הכול, בצורה לא מצונזרת, גם על הדברים הקשים וגם הדברים הטובים. אני ממש מחכה כבר לפגוש אותו פנים אל פנים בשנת הלימודים הקרובה".

האתגר הגדול
ד"ר אורלי עידו, העומדת בראש התוכנית במכללת דוד ילין בשיתוף עם ד"ר סילביה שטיגליץ, מספרת על הסטודנטים המתקבלים לתוכנית "אנשים עם מוגבלויות שונות, שרוצים לממש את הזכות הבסיסית ללמוד ולהיות סטודנטים, אבל ללא התוכנית האפשרויות להגיע לאקדמיה מצומצמות עבורם. מדובר על אנשים עם שיתוק מוחין, מוגבלות שכלית, אוטיזם, עיוורון, חירשות. כל אחד מהם מקבל עזרה ייעודית, כדי שיצליח להשתלב וללמוד. הסטודנטים בתוכנית נמצאים בכיתת הלימוד הרגילה וזוכים לליווי צמוד לפי הצרכים האישיים של כל אחד מהם.

"העבודה שלנו היא גם מול הסטודנטים עם המוגבלות, גם מול החונכים וכמובן מול המרצים, שעומדים בפני אתגר איך לשלב בכיתתם סטודנט מהתוכנית בצורה מיטבית. חשוב לנו שהסטודנטים שלנו יהיו חלק אינטגרלי מהקהילה, ושהקהילה עצמה תעבור תהליך להיות קהילה מכילה. זו בעיניי הדרך הנכונה לבנות חברה טובה וצודקת יותר".

לרשות הסטודנטים בתוכנית ישנה אפשרות לבחור בין לימודים במסגרת "טעימה אקדמית", שבה הם "טועמים" למעשה קורס בודד או שניים, לבין לימודים לתואר ראשון בחינוך, המיועדים לבעלי בגרות, אשר מתקיימים יום אחד בשבוע ומאפשרים להם גם לשלב עבודה לצד הלימודים.
 
 
"חשוב לנו, שהסטודנטים בתוכנית יעברו שינוי חשיבתי ותפיסתי ויאמינו בעצמם וביכולת שלהם להצליח. אנחנו שואפים לכך שירגישו חלק אינטגרלי מחברת הסטודנטים ויממשו את הזכות הבסיסית שלהם לקבל השכלה, לא בחסד אלא בזכות". 
 
 
לפרטים נוספים
 
 אם אתם רוצים להיות סטודנטים בתוכנית

אם אתם רוצים להיות חונכים בתוכנית

אם אתם מכירים מישהו שהתוכנית הזאת מתאימה לו

דברו איתנו!
 
שאלות  ד"ר אורלי עידו - 052-3865505
או בדוא"ל   [email protected]
 
ביחד נשנה את העולם- לפרטים והרשמה
Follow Us On Google+
Follow Us On YouTube
Follow Us On Google+