בזכות אחותי
החונכת של הרוט במסגרת פרויקט "סטודנט חונך סטודנט" היא הילה מנוס, סטודנטית בשנה הראשונה בתוכנית מלמ"מ – מורים לתלמידים עם מוגבלויות מרובות.
"שמעתי על הפרויקט הזה והרגשתי שהוא ממש מתאים לי", מספרת הילה.
"אחותי, כיום בת 31, עברה אירוע מוחי כשהייתה בחודש החמישי להריונה ונותרה משותקת בכיסא גלגלים, כשהיא מתקשרת איתנו בשפת סימנים מיוחדת שפיתחנו", משתפת הילה את סיפורה האישי המיוחד.
"בינתיים החונכות שלי מתבצעת דרך הזום, בגלל מגבלות הקורונה עדיין לא פגשתי את הרוט פנים אל פנים, אבל אנחנו עושים את הדרך יחד. לומדים שיעורים בדרך מקוונת, עוצרים איפה שצריך, מסבירים את החומר, נותנים דוגמאות מהחיים... באופן אישי הרוט לימד אותי המון, בעיקר לדעת להסתכל על הצד שלו, לנהל שיח פתוח עם אדם עם מוגבלות, לדבר על הכול, בצורה לא מצונזרת, גם על הדברים הקשים וגם הדברים הטובים. אני ממש מחכה כבר לפגוש אותו פנים אל פנים בשנת הלימודים הקרובה".
האתגר הגדול
ד"ר אורלי עידו, העומדת בראש התוכנית במכללת דוד ילין בשיתוף עם ד"ר סילביה שטיגליץ, מספרת על הסטודנטים המתקבלים לתוכנית "אנשים עם מוגבלויות שונות, שרוצים לממש את הזכות הבסיסית ללמוד ולהיות סטודנטים, אבל ללא התוכנית האפשרויות להגיע לאקדמיה מצומצמות עבורם. מדובר על אנשים עם שיתוק מוחין, מוגבלות שכלית, אוטיזם, עיוורון, חירשות. כל אחד מהם מקבל עזרה ייעודית, כדי שיצליח להשתלב וללמוד. הסטודנטים בתוכנית נמצאים בכיתת הלימוד הרגילה וזוכים לליווי צמוד לפי הצרכים האישיים של כל אחד מהם.
"העבודה שלנו היא גם מול הסטודנטים עם המוגבלות, גם מול החונכים וכמובן מול המרצים, שעומדים בפני אתגר איך לשלב בכיתתם סטודנט מהתוכנית בצורה מיטבית. חשוב לנו שהסטודנטים שלנו יהיו חלק אינטגרלי מהקהילה, ושהקהילה עצמה תעבור תהליך להיות קהילה מכילה. זו בעיניי הדרך הנכונה לבנות חברה טובה וצודקת יותר".
לרשות הסטודנטים בתוכנית ישנה אפשרות לבחור בין לימודים במסגרת "טעימה אקדמית", שבה הם "טועמים" למעשה קורס בודד או שניים, לבין לימודים לתואר ראשון בחינוך, המיועדים לבעלי בגרות, אשר מתקיימים יום אחד בשבוע ומאפשרים להם גם לשלב עבודה לצד הלימודים.
|