יולי 2018
example
על סדר היום
סטודנטיות, סטודנטים, נשות ואנשי סגל יקרים,

כיצד תראה אוניברסיטת העתיד?  אלו שינויים תעבור הכיתה העתידית ואיך תראה שיטת ההוראה המסורתית שבמרכזה מרצה ותלמיד?
אנו באוניברסיטת תל אביב עוסקים רבות בסוגיה כבדת משקל זו שמטרתה להתאים את שיטת ההוראה והלמידה האקדמית למאפיינים של המאה ה-21.

בשנים האחרונות הקמנו לשם כך את המרכז לחדשנות בלמידה TAU Online ופיתחנו בין היתר קורסים מקוונים, מופקים בעקבות פלטפורמות מובילות, השמים את הדגש על חווית למידה אישית והנגישים לכל אחד ואחת כל הזמן. בקורסים אלה לומדים כבר מעל 500 אלף איש מ-123 מדינות בעולם, כאשר מספר התלמידים נמצא במגמת עלייה מתמדת.

במהלך חודש יוני חנכה האוניברסיטה ביחד עם עיריית דימונה תכנית חדשה וייחודית: העיר האקדמית. התכנית מייצרת חיבור ישיר בין בתי הספר התיכוניים בדימונה לבין אוניברסיטת תל אביב. היא תאפשר לתלמידים ללמוד קורס אקדמי במסגרת תכנית הלימודים הרגילה לבגרות, להיבחן עליה במסגרת בית הספר שלהם ובמקביל גם לגשת לבחינה אקדמית באוניברסיטת תל אביב. אם יעמדו בבחינה זו, יוענק להם קרדיט אקדמי שיעמוד לזכותם כשיחפצו ללמוד לימודים לקראת תואר אקדמי באוניברסיטת תל אביב או בכל אוניברסיטה אחרת אשר תכיר בקורס.

בימים אלה מתקיימים מגעים להפיכת ערים נוספות בארץ לערים אקדמיות ואני מאמין שמגמה זו תלך ותתרחב. קשה להפריז בחשיבותו של מהלך זה, שמעבר לחדשנות הגלומה בו, ישפיע לטובה על הנגישות של תלמידי תיכון ללימודים אקדמאיים ויקרב בין הפריפריה למרכז.

החודש נפתח באוניברסיטת תל אביב בשעה טובה מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אחד ממוזיאוני הטבע היחידים שנפתחו בעולם במאה ה-21. המוזיאון החדש משתרע על פני שטח של כ-9000 מ"ר והוא כולל כ- 5.7 מיליון פריטים המספרים את סיפורו של המגוון הביולוגי בישראל ובמזרח התיכון.  מוזיאון הטבע המרשים מעורר עניין עצום בארץ וגם בחו"ל, ואני ממליץ בחום לבקר בו ולהתרשם. לקראת ספטמבר תפתח במוזיאון גם תערוכת "מהו אדם?" במרכז דן דוד לחקר תולדות האדם.

לפני כחודשיים התקיימו באוניברסיטה אירועי חבר הנאמנים, ובמהלכם כיבדו אותנו בנוכחותם אישים שתרמו תרומה יוצאת דופן למדע ולחברה ונחנכו שורה של מכונים ומרכזים חדשים. על כל אלה תוכלו לקרוא בגיליון זה.

בהזדמנות זו אני רוצה לשלוח ברכה לפרופ' חנה הרצוג מהחוג לסוציולוגיה ומהתכנית ללימודי נשים ומגדר על זכייתה לפרס א.מ.ת לשנת 2018. פרופ' הרצוג זכתה בפרס היוקרתי על תרומתה להובלת שיוויון ייצוגי מגדרי במחקר האקדמי ובפעילות החברתית והפכה מודל לחיקוי עבור הנשים באקדמיה ומחוצה לו. נברך אותה בהמשך העשייה המפוארת.

שנת לימודים גדושה בפעילות הסתיימה ותקופת הבחינות בעיצומה. אני מאחל לכל הסטודנטיות והסטודנטים הצלחה רבה בבחינות, ולחברות ולחברי הסגל המינהלי והאקדמי - קיץ נעים.
example

יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך